23.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Εγκληματική οργάνωση εφοριακών στη Χαλκίδα με επικεφαλή την Διευθύντρια της ΔΟΥ – Εκβίαζαν επιχειρηματίες κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης την οποία είχαν στήσει εφοριακοί της πόλης, εκβιάζοντας και αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους, σε βάρος των οποίων εκμεταλλεύονταν τις όποιες φορολογικές εκκρεμότητες είχαν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, η φερόμενη «εγκέφαλος» του κυκλώματος και διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρία ακόμα στελέχη της τοπικής εφορίας και δύο ιδιώτες, μία διεκπεραιώτρια και ένας λογιστής που ουσιαστικά εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα, ειδικά όσους είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να απαιτήσουν χρήματα, ενώ κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία είναι ακόμη έξι άτομα, ένας υπάλληλος της ίδιας εφορίας και λογιστές. Στην υπόθεση αυτή δεν συνελήφθησαν όλα τα άτομα, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας που λειτουργούσε κατ’ αυτό τον τρόπο γίνονταν με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση με στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού.

Τα ποσά που κατέληγαν στη φερόμενη επικεφαλής του κυκλώματος μοιράζονταν μεταξύ των υπολοίπων συνεργατών της, ενώ λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός απομάκρυνσης μέλους της ομάδας και για λόγους προστασίας των «στεγανών» της.

Η φερόμενη ως επικεφαλής φέρεται να δήλωσε ότι πριν αναλάβει τη διευθυντική θέση προϋπήρχε το κύκλωμα εντός της ΔΟΥ και όταν ανέλαβε τη θέση την πλησίασαν και την έπεισαν να συνεργαστεί, ώστε να έχει και αυτή έξτρα εισόδημα.

Μετά από καταγγελία θύματός στο Εσωτερικών Υποθέσεων στα τέλη Νοεμβρίου 2023, ξεκίνησε η στενή  παρακολούθηση τους τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο. Μάλιστα κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων ατόμων καθώς και η παρακολούθηση τους και ταυτοποιήθηκε η δράση της οργάνωσης. Χθες εντοπίστηκε ένας εκβιαζόμενος επιχειρηματίας και θύμα τους που πήγε να καταβάλει έναν φάκελο με 10.000 ευρώ στην προϊσταμένη της ΔΟΥ και όταν τον σταμάτησαν τους είπε τι είχε συμβεί και ότι θα έβρισκαν τα χρήματα στο γραφείο της όπως και έγινε. Όπως ανέφερε δεν ήταν η πρώτη φορά αφού είχε ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό στις 17-05-2024 και υποστήριξε ότι κινήθηκε βάσει υποδείξεων της προϊσταμένης και μίας υπαλλήλου.

Στο σπίτι της βρέθηκαν ακόμη 40.000 ευρώ και ένα σημειωματάριο με σημειώσεις από το 2020 με όλα τα ονόματα των μελών του κυκλώματος και τα ποσά που μοιράζονταν το οποίο οδήγησε στην πλήρη αποδόμησή τους.

Υπολογίζεται ότι σε βάρος μόνο των 17 θυμάτων τους έχουν αποσπάσει πάνω από 95.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα μόλις ενός τριμήνου. Όλοι τους οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Χαλκίδας, ενώ η έρευνα για όλο το εύρος και το βάθος της υπόθεσης συνεχίζεται.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στη ΔΟΥ Χαλκίδας:

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση. Και είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε για λαθρεμπόριο, είτε για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της Κυβέρνησης».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

ertnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....