26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Εις το όνομα της βιωσιμότητας, νέο τοπίο με λιγότερους και πιο ισχυρούς παίκτες

Ημερομηνία:

Του Γιάννη Αγγελάκη

Ένας πρώτος σχολιασμός σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

Η λογική της βιωσιμότητας που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του αριθμού των αδειών θέλει αρκετή συζήτηση. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να κλείσουν άμεσα οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις επειδή στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί οικονομικά δε βγαίνουν. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Εμπορίου κ. Παπαδεράκη αυτό δε θα έπρεπε να μας τρομάζει αφού τη θέση τους θα πάρουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις ή συνεταιρισμοί κατά την κ. Καφαντάρη.

Εγώ θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία είναι κάπως ασόβαρη – σα κάτι τσιτάτα που ακούγονται όμορφα, αλλά δεν έχουν και πολύ βάση – υπάρχει πιο πολύ για λαϊκή κατανάλωση.

Επίσης, είναι άλλο πράγμα η βαθιά και χρόνια οικονομική κρίση στα ΜΜΕ και τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αυτής στην ίδια την παραγωγή της είδησης άρα και στην ποιότητα της ενημέρωσης του πολίτη και άλλο οι σχέσεις διαπλοκής πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας. Oι σχέσεις διαπλοκής υπήρχαν με την ίδια περίπου ένταση και προ μιντιακής κρίσης ενώ φούντωσαν σε περιόδους ευημερίας.

Προσωπικά, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι εις το όνομα της βιωσιμότητας δημιουργήθηκε ένα νέο τοπίο με λιγότερους και πιο ισχυρούς παικτές. Εξ αυτού και το πολύ υψηλό τίμημα που δόθηκε. Δεν αγόραζαν άδεια, αγόραζαν την ισχύ που έρχεται με την άδεια. Η αξία ορίστηκε από τη τεχνητή “σπανιότητά” των αδειών, σε μια δημοπρασία με όρους ελεύθερης αγοράς.

Τέλος, ένα σχόλιο για όσους επισημαίνουν ότι εκτός αδειών έμεινε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Κοντομηνάς, σημείο το οποίο αναφέρεται από τους σχολιαστές ως ένα σημάδι μιας αλλαγής προς το καλύτερο. Πράγματι, έτσι συνέβη, δεν απέκτησαν άδεια, αν και προφανέστατα είχαν την οικονομική δυνατότητα για να το πράξουν. Για ποιους λόγους δεν το έπραξαν; Δε γνωρίζω. Όμως την ίδια στιγμή που έξω από το παιχνίδι των τηλεοπτικών σταθμών έμειναν αυτοί οι δύο ισχυροί παίκτες, άδεια απέκτησε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Και μάλιστα απέκτησε μία άδεια από τις μόλις τέσσερις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...