16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εκατόν δέκα μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά στο πλαίσιο του δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου

Ημερομηνία:

Εκατόν δέκα μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου  από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Δήμο Χανίων – Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας και με την υποστήριξη της ELPEN.

Στο πλαίσιο του προγράμματος  η μονάδα μαστογράφου φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, προσφέροντας τη δυνατότητα για μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), γιατρό, Κώστα Αρχοντάκη, τις κυρίες Δώρα Κακαβά και Χαρά Ρέστα από την Ε.Α.Ε., τον τοπικό Σύμβουλο της Κοινότητας Αρωνίου, Ιωάννη Φαζάκη, για την πολύτιμη αρωγή του στην υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Διοικητική Υπηρεσία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων, που στέκονται πάντα αρωγοί σε δράσεις, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προαγωγή της υγείας.

“Η μεγάλη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καταδεικνύει την ανάγκη επανάληψής του, ιδιαίτερα δε όταν στόχος του είναι η στήριξη των γυναικών, που βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...