Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη στο Βερολίνο! | Φωτός

Σειρά εκδηλώσεων αλλά και έκθεση φωτογραφιων για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη πραγματοποιούνται στο Βερολίνο με πρωτοβουλία Ελλήνων και Γερμανών αντιφασιστών.

Στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών αλλά και στην εκδήλωση που ακολούθησε στην MedienGalerie στο Βερολίνο συμμετείχε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε ομιλίες αλλά και περιηγήθηκε στο χώρο της έκθεσης φωτογραφιών.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι “Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή” και τμήμα του ντοκιμαντέρ “Ανώγεια 1981”

Μετά τους χαιρετισμούς των διοργανωτών από την Ομάδα Πρωτοβουλίας “Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει” ακολούθησε ομιλία του ιστορικού Μάρτιν Ζέκεντορφ από την Εταιρεία Βερολίνου για την Έρευνα του Φασισμού και των Παγκόσμιων Πολέμων – Σύλλογος “Βέρκεταγε”.

Η έκθεση φωτογραφιών θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκδηλώσεις.

Στις 18 Νοεμβρίου όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το έργο της Καρίνας Ρεκ στα Ανώγεια υπό τον τίτλο “Αντάρτης” ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντίσταση στην Κρήτη. Να σημειώσουμε ότι η γλύπτρια παρευρέθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση.

Η Καρίνα Ρεκ είναι η καλλιτέχνης που έφτιαξε με την βοήθεια των κτηνοτρόφων της περιοχής των Ανωγείων το περίφημο πέτρινο άγαλμα στο έδαφος τον “ΑΝΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”, το οποίο είναι πλέον ένα από τα σύμβολα του κάμπου της Νίδας.

Μια τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου και θα αφορά τις συναθροίσεις των ορεινών καταδρομών στην Γερμανία και στην Ελλάδα, με ξεχωριστή αναφορά να γίνεται στις συναθροίσεις στο ναζιστικό μνημείο στα Φλώρια Καντάνου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι προσωπικότητες που συμμετέχουν στη διοργάνωση αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Mittenwald και Bad Reichenhall ενώ θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση με θέμα “Παράδοση – Θύτες και η ευνοική μεταχείρηση μετά το πόλεμο”.

"google ad"

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους διοργανωτές είχε κατατεθεί αίτημα για χρησιμοποίηση του φωτογραφικό αρχείου του Κωνσταντίνου Κουτουλάκη, όμως αρχές και φορείς της Κρήτης αρνήθηκαν να παραδώσουν αντίγραφα αφού, όπως είπαν, το Αρχείο θα παρουσιαστεί με τη μορφή Έκθεσης σε 6 πόλεις της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε – θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2017, θα ξεκινήσει από το Βερολίνο και θα παρουσιαστεί σε πόλεις όπου υπάρχουν ελληνικές προξενικές αρχές, δηλαδή, το Αμβούργο, το Ντύσελντορφ, το Μόναχο, τη Στουτγκάρδη και την Φρανκφούρτη.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη, μια μέρα ελπίδας, μια μέρα…

14 mins ago

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια ημέρα γιορτής εργατικών αγώνων. Τιμή…

21 mins ago

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα. Δένουν…

2 hours ago

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και θύμα τη γιαγιά του, εκτυλίχθηκε χθες…

2 hours ago

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε η…

2 hours ago

Χανιά: Σοβαρός τραυματισμός στο μάτι εργαζόμενου στην αποκομμιδή από καυστικό υγρό

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης στα Χανιά, καυστικό υγρό χύθηκε στο…

2 hours ago

This website uses cookies.