18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Εκδήλωση για την καλλιέργεια της τρούφας

Ημερομηνία:

Η καλλιέργεια της τρούφας θα απασχολήσει εκδήλωση στο Ρέθυμνο.Ένα από τα βασικότερα συστατικά επιτυχίας μίας αγροτικής εκμετάλλευσης αποτελούν η ορθή καλλιεργητική τεχνική και η εξειδικευμένη γεωπονική γνώση. Και είναι κρίσιμης σημασίας, στη σημερινή εποχή της οικονομικής ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας, ο υφιστάμενος ή ο μελλοντικός αγρότης, να έχει τη δυνατότητα της επιστημονικής και τεκμηριωμένης πληροφόρησης.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Ρεθύμνης, δραστηριοποιούνται από κοινού, με σκοπό τη συνεχή τροφοδότηση  των Ρεθεμνιωτών Αγροτών με επίκαιρες πληροφορίες και γεωργική ενημέρωση.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Tuber melanosporum, «Όλη η αλήθεια για την καλλιέργεια του μανιταριού της τρούφας».
Η τρούφα είναι ένα σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες ορισμένων ειδών δένδρων ή θάμνων το οποίο έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις εδαφοκλιματικών συνθηκών και υψομέτρου. Ήταν γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα ως Ύδνα και έχει αναφερθεί από τον Θεόφραστο και τον Διοσκουρίδη.
Αυτήν την ιδιαίτερη καλλιέργεια και τα μυστικά της, θα παρουσιάσει ο Ισπανός κ. Ισμαέλ Φερρέρ Πέρεθ (Ismael Ferrer Perez) καλλιεργητής – ιδιοκτήτης της εταιρείας Trufapasion (www.trufapasion.com) και η Χρύσανθη Φτυλιτάκη. Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά και θα υπάρχει και μετάφραση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, στις 19:00 στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Πληροφορίες: Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης κ. Γκολφινοπούλου Νικολέττα, τηλ: 28313-41050,  e-mail:  golfinopoulou@rethymno.gr

 goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν «στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση» από την ΝΔ -«Θέλουν αντίπαλο τον Κασσελάκη»

Συντονισμένες επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΠΑΣΟΚ, βλέπουν...

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades με βαλλιστικούς πυραύλους και drone

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά...