15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εκδήλωση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Νότη Μαριά – Ομιλητές από Μαρτυρικά Χωριά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Οι Γερμανικές Αποζημιώσεις είναι το θέμα εκδήλωσης μνήμης, που οργανώνει σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Οι ομιλίες θα επικεντρωθούν στις θηριωδίες που υπέστη η Κρήτη από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με έμφαση στις περιοχές της Βιάννου και των Καμαρών -που έχουν χαρακτηριστεί επισήμως «Μαρτυρικά χωριά»- κι ακόμη στα Σκούρβουλα και το Σοκαρά, που διεκδικούν δικαιωματικά την ένταξή τους, αφού εκεί έγιναν από τους Γερμανούς ομαδικές εκτελέσεις γυναικών κι αμάχων.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, με Επικεφαλής τον Νότη Μαριά, είναι οι:

– Χαράλαμπος Κοπανάκης, πρόεδρος Επιτροπής Ιστορίας και Μνήμης Σοκαρά
– Άννα Μεταξάκη, Συγγραφέας κι Ερευνήτρια
– Αντώνιος Πουλινάκης, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Σκουρβούλων
– Ιωάννης Χατζάκης, γιος του αντάρτη Χατζογιώργη από τις Καμάρες

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα κι αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά την ευνοϊκή εξέλιξη που υπήρξε στις 15 Οκτωβρίου στην Εθνική υπόθεση των Γερμανικών αποζημιώσεων, όταν στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -μετά από αρκετές αντεγκλήσεις- έγινε τελικά δεκτή η πρόταση του Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το γεγονός, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο να κληθεί η Γερμανία επισήμως για πρώτη φορά να λογοδοτήσει για την παράνομη και προκλητική της άρνηση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ