21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μανιός: Τρίχες και φαντασιώσεις οι καταγγελίες Πανούση

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο σχολίασε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του πολίτη, Γιάννη Πανούση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας για «τρίχες και φαντασιώσεις».

«Αφήνεις έναν συνεργάτη της τρομοκρατίας να συνεργάζεται, να κοροϊδεύει την κυβέρνηση. Αφού είναι συνεργάτης της τρομοκρατίας, κρυφά τα κάνει, τον αφήνεις να κάνει αυτή τη δουλειά με κίνδυνο να έχεις τρομοκρατικές ενέργειες και είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης; Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα; Αυτά είναι το παιχνίδι της γειτονιάς, το κουτσομπολιό της γειτονιάς!» δήλωσε, μιλώντας στον Βήμα fm 99,5.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι του Γιάννη Πανούση που «εντάσσεται μέσα σε μια αντικυβερνητική τακτική που την βλέπουμε πώς εξελίσσεται και συνδέθηκε με άλλα πράγματα και είναι πιο πολύ στην προσπάθειά του να παραμένει στη δημοσιότητα».

«Είσαι υπουργός και είπες στον Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό… Αυτός δηλαδή δεν είχε επαφή με τον πρωθυπουργό; Αυτό το πράγμα είναι ένα παιχνίδι δικό του. Μια φαντασίωση είναι» τόνισε και πρόσθεσε: «πήγε στον πρωθυπουργό και του είπε «έχω υποψίες, παρακολουθήσεις και τέτοια». Τίποτα δεν είχε, τρίχες! Φαντασιώσεις!».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 1984 η Ελευθεροτυπία, με ένα πρωτοσέλιδο κατήγγειλε επτά Έλληνες πολίτες – ένας εξ αυτών ήταν και ο ίδιος – ότι είναι η ηγεσία της 17 Νοέμβρη.

«Τους πήγαμε στο δικαστήριο ευθαρσώς, κερδίσαμε τη δίκη, 3 εκατομμύρια δραχμές αποζημίωση έβγαλε το δικαστήριο προσωπικά σε εμένα, γιατί είχαν διαχωριστεί για λόγους τυπικούς οι διαδικασίες, αν και δεν πήγα να τα πάρω. Και τι ήταν αυτά; Ήταν συζητήσεις που γίνονταν από παρακολουθήσεις που υποτίθεται ότι γίνονταν και τα έκαναν οι Κυπριακές μυστικές υπηρεσίες. Αυτά θυμίζουν το πιο μαύρο παρελθόν της Ελλάδας».

«Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή πρωθυπουργού, ένας από τους αρχηγούς της Αστυνομίας ονόματι Καραθανάσης πήγε και είπε στον Καραμανλή ότι «έχω στοιχεία ότι ο Μανιός, αυτοί και αυτοί είναι η 17 Νοέμβρη». Τον κάλεσε τότε ο Καραμανλής, παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας, και του λέει: «Αν αυτά που λες είναι σωστά, θα πας να τους συλλάβεις τώρα. Τώρα! Αλλά αν αποδειχθούν στο δικαστήριο ότι είναι αθώοι, εγώ θα σε…!». Βέβαια, όχι μόνο δεν μας συνέλαβαν, αλλά σταμάτησαν για ένα μεγάλο διάστημα να μας παρακολουθούν, που είχαν γίνει η σκιά μας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...