ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση – συζήτηση στα Χανιά: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα μέτωπα πάλης του λαού

Ανακοίνωση Οργάνωσης Χανίων ΚΚΕ (μ-λ)

Σάββατο 16 Απρίλη 7.00μ.μ.  Πλατεία Πάνω Σπλάντζια (πίσω από το Ωδείο)

Η Ουκρανία είναι άλλη μία χώρα που ρημάζεται, ο λαός της σφαγιάζεται και το μέλλον  του  καταστρέφεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Όμως, με κυρίαρχη τη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ,  οι παροξυσμένοι σήμερα ανταγωνισμοί  σε όλα τα πεδία, τροφοδοτούν με νέα ένταση την επίθεση στους λαούς.

Οι πολεμικές δαπάνες εκτοξεύονται και η δυνατότητα καταστροφής των νέων όπλων επεκτείνεται συνεχώς. Οι πολεμικοί κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται. Οι τυχοδιωκτισμοί της εξαρτημένης αστικής τάξης παρέχουν τη χώρα ολοκληρωτικά στην πολεμική διάταξη των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ μόνο που αυτή τη φορά απέναντι δεν είναι το Ιράκ ή η Λιβύη, αλλά η ιμπεριαλιστική Ρωσία. Η χώρα μας εμπλέκεται με πρωτόγνωρα επικίνδυνο τρόπο  στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση, που απειλεί ολάκερη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της δουλειάς σε κάθε χώρα.

Ήδη αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι άνθρωποι, τα παιδιά τους και οι απόμαχοι της δουλειάς απειλούνται με βαθειά φτώχεια και ανέχεια από τη λεηλασία του εργατολαϊκού εισοδήματος λόγω της αλματώδους ακρίβειας. Για το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν πάντα ξεκάθαρη η φύση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Ήταν πάντα ξεκάθαρο πως η ζωή και το μέλλον κρίνεται στο πεδίο της ταξικής πάλης. Με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών και της ζοφερής κατάστασης που επιβάλλουν κεφάλαιο – ιμπεριαλιστές ένα παραπάνω σήμερα θα επιμείνουμε. Μοναδική αλλά υπαρκτή ελπίδα είναι η πάλη των λαών.

Μέσα στην αρνητικότητα των περιστάσεων παραμένουμε αισιόδοξοι έχοντας ξεκάθαρο πως οι λαοί θα επιμένουν να θέλουν να ζήσουν και δε θα χαρίσουν έτσι απλά στο σύστημα τη ζωή και το δίκιο τους.

  • Πάλη για την Ειρήνη με τους λαούς Όχι με τους φονιάδες των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ
  • Πάλη για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς- μεροκάματα- συντάξεις στο κόστος της ζωής
  • Να μη χαρίσουμε τη ζωή, το δίκιο και το μέλλον μας στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εσπερίδα για το μέλι στην Κίσσαμο – Θα μιλήσει διακεκριμένος γεωπόνος

Η εισαγωγή νοθευμένου μελιού δεν αποτελεί απλά μια οικονομική απάτη αλλά θέτει σε κίνδυνο και…

9 seconds ago

Σπουδαία διάκριση για τον Επ. Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης Γ. Πέππα και συνεργάτες του

Η εργασία με τίτλο «An Experimental Methodology for Modeling Surge Protective Devices: An Application to…

5 mins ago

Εγγραφή κι επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χανίων

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές - επανεγγραφές στους Παιδικούς - Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων για τη σχολική χρονιά…

6 mins ago

Συνεργασία για την αντιπυρική περίοδο στον Δήμο Αποκορώνου

Στην πρώτη συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Αποκορώνου που εστίασε στην οργάνωση και τον συντονισμό για…

8 mins ago

Κλειστός λόγω καιρού ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ενημερώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις για…

8 mins ago

9η Μαΐου: η μέρα που σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η λήξη του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου

Το πρωί της 9ης Μαΐου η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων…

9 mins ago

This website uses cookies.