14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκλογές βλέπει η «Καθημερινή» – Υποδοχή Rafale από αντιπολίτευση με βέλη και σκληρή κριτική

Ημερομηνία:

Εκλογική αγωνία και λάθη εντοπίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα που δεν βλέπει «περιθώρια σωφρονισμού» στο γραφείου Τύπου του κόμματος της ΝΔ, με φόντο την άφιξη των Rafale. Παράλληλα, σκληρή κριτική ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την αγορά πυρομαχικών εν μέσω πανδημίας, ενώ σχολιάζουν και το διαδικτυακό σόου που έκανε με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί η «Καθημερινή» μέσα από το άρθρο του «Στέντωρ» για το κακοστημένο σόου υποδοχής των Rafale με το λογότυπο της ΝΔ.

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο εμμέσως πλην σαφώς για «εκλογές» καθώς έτσι ερμήνευσε την αγωνιώδη προσπάθεια «της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της» και να βάλει το σήμα της Νέας Δημοκρατίας, στα μαχητικά αεροσκάφη. Γράφει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Στέντωρ πως «ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός».

Η στήλη του Στέντωρ «MEMO», στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής»: «Εκλογές! Εκλογεεές! Αυτή είναι η πρώτη παρόρμηση της δημοσιογραφικής αγοράς σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της. Το χθεσινό σποτ όμως, που διαφήμιζε την άφιξη των πρώτων ελληνικών Rafale, κάπως σαν να δικαιολογούσε το αντανακλαστικό. Όχι επειδή η κυβέρνηση προέβαλε την προμήθεια σαν επίτευγμά της. Αλλά επειδή το σποτ έφερε στο τέλος την υπογραφή –και το σήμα– της Νέας Δημοκρατίας.Ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός στο επιτελείο της κυβέρνησης. Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονταν ότι «δεν βλέπουν πρόβλημα». Το σποτ, ούτως ή άλλως, είχε ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα. Οπότε περιθώρια διορθώσεων δεν υπήρχαν. Αναζητούνταν τα περιθώρια σωφρονισμού του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο κάποιοι χρέωναν την υπερβολή».

Πώς υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα Rafale

«Άθλια κομματική εκμετάλλευση» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως η παραλαβή των πρώτων Rafale «ξεπέρασε κάθε φαντασία».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Μητσοτάκη «στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας» τονίζοντας πως η δική τους στάση τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αξιωματική Αντιπολίτευση, «είναι γνωστή και διατυπωμένη με σαφήνεια» προτάσσοντας «στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικό σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς Άμυνας της χώρας».

Το MέΡΑ25 σχολιάζει πως «τη στιγμή που τα οικονομικά της χώρας μας -παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της κυβέρνησης- βαίνουν όλο και χειρότερα και οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την εγκληματική διαχείριση της Μητσοτάκης ΑΕ στην πανδημία και μια νέα λιτότητα υπό τη μορφή της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αφού δεν μπορεί να παράσχει για μία ακόμα φορά άρτο στην κοινωνία, παρέχει θεάματα και μάλιστα ακριβοπληρωμένα (στο βαθμό που η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί ευχαρίστησε την Ελλάδα η οποία διασφαλίζει 2.200 θέσεις εργασίας στη… Γαλλία)».

Και συνεχίζει, προσθέτοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η φιέστα της παραλαβής των γαλλικών Ραφάλ, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο όλους τους πληττόμενους από την υγειονομική πανδημία και την πανδημία της ακρίβειας, πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, αλλά η Μητσοτάκης ΑΕ συνεχίζει να τα ανακαλύπτει μόνο όταν υπερχρεώνει την χώρα με δαπανηρές και ατελέσφορες κούρσες εξοπλισμών».

«Η αγορά των Rafale δεν προσφέρεται για μικροπολιτική επικοινωνιακή εκμετάλλευση», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. Εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ν.Δ., σημειώνει ότι «κάνει κομματική προπαγάνδα με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ