13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν ζητώ προσωπική δικαίωση, αλλά δικαίωση του ΠΑΣΟΚ»

Ημερομηνία:

Για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και την ανάγκη συστράτευσης στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Mega.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες δεν είναι «ούτε ρεβάνς ούτε προσωπική δικαίωση». «Πρέπει να υπάρξει δικαίωση των θέσεων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του έργου που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν πήρε όλο το βάρος και ευθύνες που δεν είχε το ίδιο. Δικαίωση για τις θέσεις και τις προοπτικές, τις αρχές του κόμματος» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο ίδιος και για τους οποίους θα επιμείνει σε περίπτωση εκλογής του. «Θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, θέλουμε ένα γενικό συμβόλαιο δικαιοσύνης απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στις αδικίες, θέλουμε την κοινωνία συμμέτοχη και θέλουμε να απελευθερώσουμε κοινωνικές δυνάμεις για να μπορεί να είναι παραγωγικές και να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θέμα ουσίας για την προοπτική της χώρας».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε το ρόλο του «εγγυητή της ενότητας του κόμματος», ενώ αναφέρθηκε και στη παράλληλη πορεία που ακολούθησε με το κόμμα, όταν αποχώρησε και ίδρυσε ένα άλλο. «Θεώρησα ότι η ενότητα πρέπει να στηριχθεί και σε κάποιες αξίες και σε κάποια παράδοση και σε κάποιες προοπτικές μιας πολιτικής πλατφόρμας, αυτό ήθελα να εκφράσω, και θεωρώ πάνω σε αυτές τις βάσεις μπορούμε να ξαναχτίσουμε και σήμερα μια ενωμένη παράταξη» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι ένας λόγος που έχουμε προβλήματα στην κοινωνία μας, της ανισότητας, της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, της αδικίας, είναι ότι ουσιαστικά έχει τρωθεί από τα μέσα η δημοκρατία, οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι ελέγχονται από μεγάλα συμφέροντα, τα big data δεν είναι μόνο μεγάλα δεδομένα, είναι ποιος τα ελέγχει αυτά. Ποιος τα αξιοποιεί αυτά» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως θα πρέπει να «συγκρουστούμε με αυτήν την υπερσυγκέντρωση της ανισότητας και της εξουσίας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ