20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: 112 οι θάνατοι τη Δευτέρα, όχι 105 – Γιατί ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λάθος αριθμό νεκρών

Ημερομηνία:

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 105 νέους θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη.

Όπως αποκάλυψε η με καθυστέρηση ενσωμάτωση θανάτων στο Εθνικό Μητρώο COVID-19, τελικά 112 συνολικά ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που από την αρχή παρατήρησαν ότι τα… μαθηματικά δεν έβγαιναν.

Κι αυτό γιατί την Κυριακή, 21/11 είχαν ανακοινωθεί 76 νεκροί και όπως ανέφερε η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την έναρξη της πανδημίας είχαν καταγραφεί συνολικά 17.313 θάνατοι.

Τη Δευτέρα, 22/11 ανακοινώθηκαν 105 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19, με τον ΕΟΔΥ στην επιδημιολογική έκθεση να ενημερώνει ότι από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 17.425 θάνατοι.

Αυτό όμως σημαίνει ότι οι θάνατοι τη Δευτέρα ήταν 112 και όχι 105, διότι αν ήταν 105 θα έπρεπε ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 17.418.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε πηγές του ΕΟΔΥ παραδέχθηκαν ότι έγινε με καθυστέρηση ενσωμάτωση θανάτων στο Εθνικό Μητρώο COVID-19 και ότι οι νεκροί είναι, τελικά, 112…

Η πιο «μαύρη» μέρα από την αρχή της πανδημίας παραμένει η 3η Μαΐου 2021, όταν και καταγράφηκαν 134 νεκροί σε μόλις ένα 24ωρο…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...