21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Η συμμετοχή μπορεί να υπερβεί τις 150.000» λέει ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Ημερομηνία:

Η συμμετοχή στην κάλπη του προέδρου «προσεγγίζει και μπορεί να υπερβεί τις 150.000» δήλωσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας την ικανοποίηση του για την εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Νικολακόπουλος δήλωσε πως «η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00, μπορεί να συνεχιστεί μόνο στα τμήματα που υπάρχουν ουρές με ανθρώπους που περιμένουν να ψηφίσουν».

Στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά», σημειωνοντας πως «δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή».

Η εκτίμηση του είναι ότι το νούμερο της συμμετοχής στην προεδρική κάλπη «προσεγγίζει μπορεί και να υπερβεί τις 150.000», ενώ σε 1 με 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έστω κι αν προκάλεσαν καθυστερήσεις».

Τέλος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα για το Καταστατικό έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς όπως είπε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας «δε νομίζω ότι αφορά το ευρύ κοινό».

Πηγές της Κουμουνδουρου λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες έκαναν λόγο για 140.000 που έχουν ψηφίσει ενώ η ψηφοφορία συνεχιζόταν όπου υπήρχαν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

«Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει στον τόπο μας, να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίζοντας για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια σημαντική, μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας. Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επάνω σε αυτές τις «ράγες» κινήθηκε η εσωκομματική εκλογική διαδικασία από πολύ νωρίς το πρωί. Τις πρώτες ώρες, μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ήδη ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ την ίδια στιγμή συνεχιζόταν και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών.

Οι μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν στα εκλογικά κέντρα υποχρέωσαν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει παράταση μιας ώρας με τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ να κλείνουν τελικά στις 9 το βράδυ, εκτός των τμημάτων που υπήρχαν ουρές ακόμη ουρές και συνεχίστηκε η ψηφοφορία μέχρι τον τελευταίο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...