13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στο σωφρονιστικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης Χανίων για θέματα εξαρτήσεων

Ημερομηνία:

Μετά από αίτημα του σωφρονιστικού προσωπικού των καταστημάτων κράτησης Χανίων (Δικαστικής Φυλακής Χανίων και Αγροτικής Φυλακής Αγυιάς), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 07/04/2012 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκπαιδευτικό του προσωπικού για θέματα εξαρτήσεων στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος από τη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Δόθηκε έμφαση σε θέματα εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών καθώς και στους τρόπους κινητοποίησης των εξαρτημένων για αναζήτηση υποστήριξης. Παρουσιάστηκαν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα τόσο στο χώρο των εξαρτήσεων όσο και στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος. Η εκπαιδευτική συνάντηση έκλεισε με την περιγραφή των παρεμβάσεων που γίνονται στις ελληνικές φυλακές από το ΚΕΘΕΑ και τα περιθώρια βελτίωσής τους.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του προσωπικού, όπου αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το φλέγων ζήτημα των εξαρτήσεων. Τέλος εκφράστηκε το αίτημα για συνέχιση της επιμόρφωσής τους σε σχετικά θέματα.

Το εκπαιδευτικό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...