20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Εκτιμήσεις από την Παγκρήτια σύσκεψη των συνταξιούχων

Ημερομηνία:

Στην Παγκρήτια Σύσκεψη που έγινε στα Χανιά, στις 29/3/2013, η συμμετοχή των εκπροσώπων ήταν ικανοποιητική.Οι εισηγήσεις των βασικών ομιλητών από το Πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των Ομοσπονδιών ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΠΟ. Συν/χων απεικόνισαν την κατάσταση που οι συνταξιούχοι βρίσκονται, τις αιτίες που τη δημιούργησαν και τις στοχεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσεως στην καθημερινότητά μας.

Οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων απ’ όλη την Κρήτη, έκφρασαν αγωνία για το τώρα και το μέλλον. Διέβλεπαν στην αναζήτηση μεθόδων διεκδίκησης δικαίου.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στις διαπιστώσεις γι τα κακώς μέχρι τώρα γενόμενα σε βάρος μας καθώς και στις αναζητήσεις για αποτελεσματικούς διεκδικητικούς αγώνες. Κοινό απ’ όλους ζητούμενο είναι η μεγιστοποίηση των ενεργοποιήσεών μας στους Συλλόγους μας, σε αριθμό συμμετοχής και προσφοράς των συναδέλφων συνταξιούχων.

Κοινό επιδιωκόμενο από όλους μας είναι το άνοιγμα του δρόμου για τον Παγκρήτιο συντονισμό μας. Όλοι οι ομιλητές με τις απόψεις τους ξεδίπλωσαν τα θέλω τους, τα πρέπει, τα μπορώ, τα ναι, τα όχι, τα πώς, τα γιατί και πολλά άλλα εφικτά και ανέφικτα στα ζητούμενά μας. Στην προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα, όλοι είπαμε το ΝΑΙ, η Κρήτη θα δώσει συλλογικά και κατά το δυνατόν δυναμικά το παρόν της.

Όλοι αποδεχτήκαμε την αναγκαιότητα του συντονισμού μας, για την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Στην σύσκεψη ξεδιπλώθηκαν οι λειτουργικές μας αδυναμίες, που αναζητούν τρόπους συνύπαρξης για την κάλυψή των.

Καλούμαστε να συντονιστούμε με πνεύμα συλλογικότητας πραγματοποιώντας επ’ αυτού θεματικές συνεδριάσεις.

 Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Ηρακλής Αναγνωστόπουλος

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Χανίων

Παντελής Χίνος

Για το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων

Μανώλης Νικολακάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ