14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ελεύθεροι αφέθηκαν γύπες στα βουνά των Σφακίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Με την παρουσία και συμμετοχή μικρών παιδιών, την Τετάρτη 25 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση άγριων πτηνών στη θέση ” Στου Πυροβόλη το καμίνι” στον επαρχιακό δρόμο Ίμπρου- Χώρας Σφακίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Δήμου Σφακίων και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Περίθαλψης και Υποδομών Α’ Βοηθειών για την Άγρια Πανίδα σε Κρήτη και Αθήνα» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Η μεταφορά των πτηνών από Κρήτη-Αθήνα-Κρήτη έγινε με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν, εντοπίστηκαν με προβλήματα υγείας από συνεργάτες του Πανεπιστημίου και εθελοντές, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Στάλθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, αποθεραπεύθηκαν και επέστρεψαν στον τόπο τους για να πετάξουν πάλι ελεύθερα, στο κρητικό ουρανό.

Στην παραπάνω δράση παραβρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χώρας Σφακίων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μάνθου Αποστόλου και Ιωάννας Χατζηραφαηλίδου.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Συμμετείχαν επίσης οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ασκύφου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους την κ.Μαρία-Ελένη Κοτσάκη και τον κ Βαγγέλη Μαλεκάκη , οι οποίοι ύστερα από προετοιμασία μηνών ετοίμασαν και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ενδιαφέρον φυλλάδιο με συμβουλές και οδηγίες για τους επισκέπτες της φύσης.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Ευχαριστούμε θερμά όλους οσοι στήριξαν με τη παρουσία τους τη δράση και κυρίως τους πρωτεργάτες αυτής, την κ.Πόπη Μπαξεβάνη και τον κ.Σπύρο Λιαπάκη συνεργάτες του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που ανέλαβαν τη μεταφορά των πουλιών και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ήταν μια ιδιαιτέρως δυνατή εμπειρία και μια συνεργασία που ευχόμαστε να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...