14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εμβολιαστές και αντεμβολιαστές

Ημερομηνία:

Είμαι 95 ετών. Από 5 ετών θυμάμαι την ζωή. Θυμάμαι τις συζητήσεις που κάνανε οι μεγάλοι για την πολιτική όταν ο Βενιζέλος είχε αντιπολίτευση τον Τσαλδάρη. Θυμάμαι πολλές φορές, για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, οι πολιτικοί μας να αδιαφορήσουνε, λίγο ή πολύ, για εθνικές ή για λαϊκές ανάγκες. Δεν θυμάμαι όμως ποτέ, όχι κυβερνητική απόφαση, μα ούτε και πολιτικό μας, να πάει κόντρα στα εθνικά και στα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς ψηφοθηρικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Δεν μπορώ να καταλάβω, με ποια κίνητρα εδημιουργήθηκε ολόκληρο κίνημα κατά του μοναδικού αμυντικού μας όπλου κατά του παγκόσμιου εχθρού μας, του κορωνοϊού. Θέλουνε να παρουσιάσουνε νταηλίκι ότι δεν φοβούνται τον θάνατο; Θέλουνε έστω με αρνητικό τρόπο να δείξουνε πως υπάρχουνε; Ως μικροί Ηρόστρατοι; Θέλουνε να καυχηθούνε ότι καταφέρνουνε να κάνουν μεγάλο κακό; Όποια και αν είναι τα κίνητρά τους, έχουνε το δικαίωμα να θέτουνε σε κίνδυνο την προσωπική τους ζωή, μα δεν έχουνε το δικαίωμα να γίνονται αγωγός διασποράς του κορωνοϊού και να γίνονται δημόσιος κίνδυνος. Ο κάθε άνθρωπος έχει στην ζωή ορισμένα δικαιώματα, δεν έχει όμως το δικαίωμα να ξεπερνά τα όριά τους, παραβιάζοντας δικαιώματα άλλων ανθρώπων. Δικαιολογημένα πρέπει να απομονώνονται έμμεσα να εμβολιάζονται, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Μα και για να καταφέρομε τελικά να νικήσομε αυτό το μικρόβιο που είναι τεράστιος εχθρός και που έχει καταχτήσει την οικουμένη.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί και στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουνε τρελοπαπάδες που κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις, κόντρα στις υποδείξεις της ηγεσίας του κλήρου και κόντρα στη λογική, κινούνται αρνητικά με όλες τους τις δυνάμεις. Βέβαια πεθάνανε 2-3 άτομα στο εμβόλιο, μα από τον κορωνοϊό πεθάνανε εκατομμύρια. Τα συν από το εμβόλιο είναι πολλάκις χιλιαπλάσια από τα πλην. Και ο ίδιος που αρνείται να εμβολιαστεί, κινδυνεύει να πάει από κορωνοϊό, μα αυτό είναι δικαίωμά του, δεν έχει όμως κανείς το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τον λαό.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...