14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM στο Μαρούσι – Βρέθηκαν γκαζάκια – Τσίπρας: Aκόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Ημερομηνία:

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Οι αρχές εντόπισαν κατά την έρευνα τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Την ώρα των εκρήξεων βρισκόταν μέσα στο κτίριο μια εργαζόμενη η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Ο εκδότης της εφημερίδας Real, Νίκος Χατζηνικολάου σε μήνυμά του στο Twitter τόνισε: “Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…“.

Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στον Real FM υπογραμμίζοντας πως η Πολιτεία Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

"google ad"

Δείτε επίσης: Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM στο Μαρούσι – Βρέθηκαν γκαζάκια

Αναλυτικά:

«Η εμπρηστική επίθεση στον RealFm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

documentonews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...