18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ενάντια στην μετατροπή της Κρήτης σε “αβύθιστο αεροπλανοφόρο” και το Συνδικάτο Εργατών σε τρόφιμα και ποτά

Ημερομηνία:

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής με απόφασή του συμμετέχει στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, που καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΔΣ του σωματείου μας υπερψήφισε το πλαίσιο με το οποίο οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης καταδικάζουν την πολιτική που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και την αναβαθμίζει, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, τη νέα Βάση μη Επανδρομένων Αεροσκαφών, που πάει να δημιουργηθεί στο νησί μας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, πιο παλιά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία και αλλού, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Όλα τα παραπάνω έχουν κάνει το νησί μας ένα αβύθιστο « αεροπλανοφόρο» , όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Υπουργός Άμυνας, που είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ για οποιεσδήποτε τυχοδιωκτικές ενέργειες. Ο λαός μας έχει πικρή εμπειρία από τη χρησιμοποίηση των Βάσεων όλα αυτά τα χρόνια και τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν.

Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Καλούμε τα μέλη του σωματείου και τους εργαζόμενους όλου του κλάδου των Τροφίμων- Ποτών να πάρουν απόφαση μαζικής συμμετοχής στην πορεία και στις εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΥΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...