27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Κρήτης

Ημερομηνία:

Την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης συνυπέγραψαν την Τρίτη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η ενεργειακή αναβάθμιση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «INTegrated sustainable energy ACTions and projects in Crete (INTERACT in Crete)» του προγράμματος «ΕΛΕΝΑ» και ήδη έχει υπογραφεί ανάλογη προγραμματική σύμβαση με 13 δήμους του νησιού.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 812.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης, και εστιάζει σύμφωνα με τους αρμόδιους, στην προετοιμασία και ωρίμανση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε εν συνεχεία οι φορείς να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» για την υλοποίησή τους.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, με την παρούσα σύμβαση με την 7η ΥΠΕ και τους 13 δήμους του νησιού γίνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή μετάβαση της Κρήτης, που στοχεύει στο χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα σε κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές και προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά «εργαλεία» προς όφελος δημόσιων φορέων και αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών δημόσιων αρχών για την ωρίμανση ενεργειακών έργων, την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μηχανισμών και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της Κρήτης, που αποτελεί βασική της προτεραιότητα.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...