21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης με επ’ αόριστο καταλήψεις των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος

Ημερομηνία:

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους από μπλόκα των αγροτών όχι μόνο απέτυχε να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση αλλά αντιθέτως οδηγεί σε μια περαιτέρω εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων “Η Ενότητα” χαρακτηρίζει τον διάλογο “προσχηματικά” και “παραπλανητικές” τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επ’ αόριστο κατάληψη στα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας σε Χανιά και Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Την Τετάρτη 24/2/2016 στην διευρυμένη σύσκεψη του Παγκρητιου Συντονιστικου,αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων στην Κρήτη με επ’αορίστου κατάληψη των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας σε Χανιά και Ηράκλειο από την Δευτέρα 29/2/2016.

Μετά και τον αναμενόμενα προσχηματικό διάλογο και της παραπλανητικές εξαγγελίες της κυβέρνησης,χωρίς να ληφθούν υπόψιν κατ’ελάχιστον οι προτάσεις των Αγροτών, ουδεμία άλλη επιλογή έχουμε,παρά την αέναη σύγκρουση με όποια κυβέρνηση αποδομή τα ελάχιστα κεκτημένα των φτωχών Αγροτών,Εργατών και άλλων επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας.Δεν θα συναινέσουμε ΠΟΤΕ,ο αληθινός πλούτος του πρωτογενή τομέα και ο ιδρώτας μας να εκχωρηθεί στους διεθνής τοκογλύφους.

Αυτοί που χρέωσαν την χώρα(τράπεζες,μεγαλοεργολάβοι,μιζαδόροι κ.τ.λ.),αυτοί να πληρώσουν. Εμείς τα χρέη μας τα πληρώνουμε όπου και αν είναι αυτά.

Ενημερώνουμε δε την κυβέρνηση ότι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών,το θέμα για μας δεν είναι πόσα χρειάζονται,αλλά πόσα μας μένουν να ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Να αναφέρουμε ότι στο Παγκρήτιο Συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε χθες συζητήθηκε και το ενδεχόμενο μίας νέας καθόδου στην Αθήνα. Η πρόταση αν και δεν απορρίφθηκε, δεν έλαβε τελικώς και την έγκριση του Συντονιστικού.

Όμως οι αγρότες παραμένουν σε εγρήγορση και θεωρούν ότι θα αποτελέσει ένα έσχατο μέσο πίεσης που θα χρησιμοποιηθεί την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν έχει αλλά της στάση της.

Αποστόλου: Οι αγρότες δεν έχουν καταλάβει ότι ικανοποιήσαμε τα αιτήματά τους

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι όμως δεν το έχουν ακόμα καταλάβει

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση «καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών, ενώ το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως απομένουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά μπορούν να συζητηθούν εν καιρώ εν καιρώ.

"google ad"

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, που καλύπτει τους μεγαλοαγρότες», είπε ακόμα ο κύριος Αποστόλου, αφήνοντας υπονοούμενα πως οι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μαξίμου, άλλαξαν θέσεις αφού μίλησαν με κάποιους.

Σχετικά με την κατάσταση στα μπλόκα και την παρέμβαση της Εισαγγελίας είπε: «Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο. Ωστόσο δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς

"Έχουν αποκλιμακωθεί οι αντιδράσεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί από...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...