14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ «Αγία Παρασκευή»: Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις 20 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων «Αγία Παρασκευή» συμμετέχει αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Οι συνταξιούχοι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, σάρκα από τη σάρκα της, ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους γιατί τα προβλήματα τους είναι και δικά μας προβλήματα και αναγκαζόμαστε να κατέβουμε και πάλι στους δρόμους παρόλα τα χρόνια μας και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίσουμε, ύστερα από τα συνεχιζόμενα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και την τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας εξαθλιώνεται ολοένα και περισσότερο από την οικονομική ανέχεια και τη φτώχεια. Ο,τι κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες τόσων χρόνων οι πατεράδες μας, και η δική μας γενιά, μας τα έχουν καταργήσει όλα.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες και καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, γιατί οι συνταξιούχοι όπως και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα, συντάξεις, φάρμακα, παροχές κοινωνικής ασφάλισης και τώρα τους τα καταργούν όλα.

Με τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζουν, τσακίζουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα, τις δαπάνες για την υγεία, τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ, προσθέτουν νέα χαράτσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία.

Επίσης στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αγροτιά μας που πλήττεται και αυτή ανελέητα από τα σκληρά μέτρα και την ανάλγητη πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν αγωνιστικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς αλλά και σε όλες τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων.

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ο πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...