23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καπνισμα-Ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για τους πρόωρους τοκετούς

Ημερομηνία:

Το ένα μετά από το άλλο αποκαλύπτονται τα οφέλη από την απαγόρευση του καπνίσματος στους εργασιακούς χώρους, αλλά και γενικότερα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο εξωτερικό και της οποίας τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά πρόσφατα, η απομάκρυνση της εγκύου από τους χώρους καπνίσματος, προλαμβάνει τον πρόωρο τοκετό, τόνισε ο μαιευτήρας γυναικολόγος Χαράλαμπος Μπατάκης.
Το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα προκαλούν μη φυσιολογική αιμάτωση στον οργανισμό με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία της κύησης.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια της εγκυμοσύνης οι επιστήμονες προειδοποιούν τα ζευγάρια για τις βλάβες που προξενεί γενικότερα το κάπνισμα στις μελλοντικές μαμάδες και κυρίως στο έμβρυο, και όπως φαίνεται τα νέα ζευγάρια σέβονται τις συμβουλές των γυναικολόγων.

Το κάπνισμα προκαλεί ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία, ενώ ακόμα και μετά από τη γέννηση του παιδιού, θα πρέπει να μεγαλώσει μακρυά από την εισπνοή νικοτίνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...