17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Τα περίπτερα της πλατείας 1866 [φωτός]

Ημερομηνία:

Επιστολή προς το δήμο Χανίων και το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα περίπτερα της πλατείας 1866, απέστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων στην οποία αναφέρει

 

Η πλατεία 1866 είναι μια από τις 4 κυριότερες πλατείες της πόλης μας απ’ όπου διέρχεται σχεδόν το σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας καθ’ οδόν προς το Παλιό Λιμάνι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το λίφτινγκ εξωραϊσμού της πλατείας παρά τις υποσχέσεις δεν προχώρησε, όπως επίσης δεν προχώρησε και η προσπάθεια για να προστεθούν στοιχεία που θα αναδεικνύουν και θα προβάλουν τις Κρητικές Επαναστάσεις ως ένα είδος ανοικτού μουσείου (άλλωστε στην μεγάλη Κρητική Επανάσταση του 1866 είναι αφιερωμένη η πλατεία).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Στην συγκεκριμένη πλατεία υπάρχουν 8 περίπτερα από τα οποία 4 μόνο λειτουργούν, τα άλλα είναι κλειστά εδώ και χρόνια. Από τα 8 περίπτερα μόνο 1 διατηρείται στην αρχική του μορφή από την δεκαετία 1950-1960, με τα κυματιστά ρολά και την ξύλινη κατασκευή του. Το περίπτερο αυτό θα πρέπει να χαρακτηριστεί διατηρητέο και να συντηρηθεί κατάλληλα ενώ για τα υπόλοιπα κλειστά και άνευ ενδιαφέροντος, θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα αποξήλωσης τους και διερεύνησης του χώρου πράσινου ούτως ώστε οι σκονισμένες-φθαρμένες τέντες τους να μην ασχημίζουν το τοπίο της πλατείας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράλληλα ένα από τα προς απομάκρυνση περίπτερα θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως περίπτερο τουριστικής προβολής για διανομή φυλλαδίων και παροχή τουριστικών πληροφοριών κατά τους μήνες αιχμής του τουρισμού προς διευκόλυνση των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν την πόλη μας.

Ο πρόεδρος: Ι.  Κουκουράκης
Η γ. γραμματέας: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...