28.3 C
Chania
Tuesday, June 25, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Η ανάγκη πεζογέφυρας στον Καβρό Αποκορώνου και η βελτίωση του οδοστρώματος ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Προς

–         Περιφέρεια Κρήτης

–         Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

–         Αντιπεριφέρεια Χανίων

Τους καλοκαιρινούς μήνες με την τουριστική κίνηση, η διέλευση των οχημάτων από την περιοχή του Καβρού Αποκορώνου είναι προβληματική. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους πεζούς τουρίστες  που χρειάζεται με κίνδυνο της ζωής τους να διασχίζουν το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού  από την μια πλευρά στην άλλη. Γονείς με μωρά σε καροτσάκια, υπερήλικες που δεν έχουν την σβελτάδα αθλητή νοιώθουν παγιδευμένοι. Μεγάλα ξενοδοχεία με εκατοντάδες κλίνες αλλά και μικρότερα τουριστικά καταλύματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μαζί με ταβέρνες  καφετέρειες  κλπ. Τα σχόλια που δεχόμαστε κάθε χρόνο από τουρίστες  είναι απογοητευτικά σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια.

Επιτακτική ανάγκη είναι να γίνει κάποια πεζογέφυρα ή 2-3 υπόγειες διαβάσεις κάτω από τον δρόμο για να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια οι τουρίστες πριν έχουμε κάποιο τραγικό γεγονός, παράλληλα πρέπει να ενισχυθεί ο φωτισμός στην περιοχή.

Όσο για την κατάσταση του οδοστρώματος του ΒΟΑΚ στην περιοχή της Δυτικής Κρήτης και ειδικότερα  των Χανίων είναι σε άθλια κατάσταση σκασμένη άσφαλτος, ακούρευτη βλάστηση που πέφτει στο πρανές  και την βοηθητική λωρίδα του δρόμου, λακκούβες και προζύμια λόγω της κακής επιδιόρθωσης συνθέτουν ένα ιδιαίτερα  επικίνδυνο σκηνικό οδήγησης για τους ξένους τουρίστες πολύ περισσότερο εάν οδηγούν δίκυκλα  και δεν γνωρίζουν τις ατέλειες-παγίδες  του δρόμου όπως οι ντόπιοι. Ας μην αναφέρουμε καλύτερα  τον κατακρεουργημένο δρόμο είσοδο-έξοδο της πόλης Χανίων από τον κόμβο των Μουρνιών μέχρι την διασταύρωση με την Γογονή  ή τα προζύμια στις στροφές του Μακρύ Τοίχου. Άμεσα πρέπει να τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας  και όχι μπαλώματα.

Αισθανόμαστε την άνιση αντιμετώπιση της περιοχής μας καθώς  ο ΒΟΑΚ στο μεν Ηράκλειο από τα Λινοπεράματα μέχρι τα Μάλλια έχει γίνει σύγχρονος σε όλη του την έκταση  με διαχωριστικό στηθαίο και καλής ποιότητας  άσφαλτο. Χανιά και Ρέθυμνο είναι με τον δρόμο που τους άφησε η Χούντα.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμμ.

Κουκουράκης Ι.                                                              Ατσαλάκη Γ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ