30.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Στις βιβλιοθήκες της Κρήτης ο κόσμος είναι πολύχρωμος

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY,  με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα  και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά.Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της βρίσκεται η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY – του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Στηριγμένη στα πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα της αντίστοιχης περσινής πρωτοβουλίας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2013 συνδυάζει τις δυνάμεις 103 Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα,  οργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά, κάτω από τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».  Από την Κρήτη συμμετέχουν 5 βιβλιοθήκες: Σακορράφειος Βιβλιοθήκη- (Μινώα Πεδιάδας),  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χερσονήσου (Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Χερσονήσου), Κουνδούρειος Βιβλιοθήκη (Άγιος Νικόλαος), Βιβλιοθήκη “Μαρίας Λιουδάκη” (Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας), Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

-ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

-ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥΔΑΣ  

  • 17 Ιουνίου,  10:00 – 12:00 το πρωί

Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!

Ενημέρωση  Καλοκαιρινού Προγράμματος. Παρουσίαση-προβολή  «Ιστορία χρωμάτων» , εκστρατεία: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Βιβλιοθήκη!» με τοποθέτηση πολύχρωμων σημαδιών  προς τη Βιβλιοθήκη… Για παιδία από 5 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 18 Ιουνίου, 10:00 – 11.30 το πρωί

Έλμερ, ο Πολύχρωμος Ελέφαντας

Διαβάζουμε την ιστορία του Έλμερ, του μικρού ελέφαντα που δεν είναι γκρι, αλλά πολύχρωμος και που θα ανακαλύψει πως η διαφορετικότητα του είναι αυτή που τον κάνει αγαπητό στους άλλους. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 19 Ιουνίου, 10:00 – 11.30 το πρωί

Έλμερ, ο Πολύχρωμος Ελέφαντας

Διαβάζουμε την ιστορία του Έλμερ, του μικρού ελέφαντα που δεν είναι γκρι, αλλά πολύχρωμος και που θα ανακαλύψει πως η διαφορετικότητα του είναι αυτή που τον κάνει αγαπητό στους άλλους. Με την Αθηνά Ντούλια. Για παιδιά  5-10 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 20 Ιουνίου, 10:00- 12:00 το πρωί

Η σκακιέρα των βιβλίων. Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης. Για παιδιά  6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

  • 24 Ιουνίου, 10:00 –  11.30 το πρωί

Ουράνιο τόξο: μύθοι και πειράματα, συνάντηση 1η

Τα παιδιά θα ακούσουν τις αφηγήσεις και τις αναγνώσεις για το ουράνιο τόξο, θα φτιάξουν  το δικό τους… ουράνιο τόξο  και κατόπιν με πειράματα θα κατανοήσουν τον τρόπο που δημιουργείται στον πραγματικό κόσμο.. Με τους: Νικολακάκη Αργιέτα και Θεοδωράκη  Κώστα. Για παιδιά  8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 24 Ιουνίου, 11:00- 12:00 το πρωί

 Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων!

Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα.. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στη Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 25 Ιουνίου, 10:00- 11.30 το πρωί

Ουράνιο τόξο: μύθοι και πειράματα, συνάντηση 2η

Τα παιδιά θα ακούσουν τις αφηγήσεις και τις αναγνώσεις για το ουράνιο τόξο, θα φτιάξουν  το δικό τους… ουράνιο τόξο  και κατόπιν με πειράματα θα κατανοήσουν τον τρόπο που δημιουργείται στον πραγματικό κόσμο.. Με τους: Νικολακάκη Αργιέτα και  Θεοδωράκης Κώστας. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 26 Ιουνίου, 10:00  – 12:00 το πρωί

Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας , συνάντηση 1η

Με αφορμή ένα βιβλίο τα παιδιά θα φτιάξουν μια μικρή ταινία κινούμενης εικόνας. Θα δραματοποιήσουν ένα απόσπασμα, θα κατασκευάσουν το περιβάλλον και τους ήρωες, θα φωτογραφίσουν , θα ηχογραφήσουν  τους ήχους που θα  παίξουν με μικρά οργανάκια  τα παιδιά και  τους διαλόγους. Με τον Ιωαννίδη Μάριο Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή, Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 27 Ιουνίου, 10:00-12:00 το πρωί

Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας , συνάντηση 2η

Με αφορμή ένα βιβλίο τα παιδιά θα φτιάξουν μια μικρή ταινία κινούμενης εικόνας. Θα δραματοποιήσουν ένα απόσπασμα, θα κατασκευάσουν το περιβάλλον και τους ήρωες, θα φωτογραφίσουν , θα ηχογραφήσουν  τους ήχους που θα  παίξουν με μικρά οργανάκια  τα παιδιά και  τους διαλόγους. Με τον Ιωαννίδη Μάριο Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

  • 28  Ιουνίου, 11:00-  12:00 το πρωί

Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας, συνάντηση 3η

Με αφορμή ένα βιβλίο τα παιδιά θα φτιάξουν μια μικρή ταινία κινούμενης εικόνας. Θα δραματοποιήσουν ένα απόσπασμα, θα κατασκευάσουν το περιβάλλον και τους ήρωες, θα φωτογραφίσουν , θα ηχογραφήσουν  τους ήχους που θα  παίξουν με μικρά οργανάκια  τα παιδιά και  τους διαλόγους. Με τον Ιωαννίδη Μάριο. Για παιδιά  6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 1 Ιουλίου,  8:00 – 9.30 το απόγευμα

«Μια Κυριακή του Απρίλη».  «Μια Κυριακή του Απρίλη»- Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4-8 ετών βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη, με την υποστήριξη των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με τις «Μικρές ιστορίες» Κατερίνα Ανωγιαννάκη,  Ζωή Τραντσίδου , Νάντια Κούτσικου. Για παιδιά  4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου. Συμβολική τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

  • 2 Ιουλίου, 10:00 – 11.30 το πρωί

Ένα δικό του χρώμα   Διαβάζουμε το βιβλίο «Ένα δικό του χρώμα»  του Λίο Λιόννι και στήνουμε ένα εργαστήρι …φιλοσοφίας ! Με τις:  Παπαδομαρκετάκη  Έλενα  και Δασκαλάκη Κατερίνα. Για παιδιά  6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

  • 2 Ιουλίου, 7.30 – 9:00 το απόγευμα

“Μια Κυριακή του Απρίλη”  «Μια Κυριακή του Απρίλη»- Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4-8 ετών βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη, με την υποστήριξη των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με τις: «Μικρές ιστορίες» Κατερίνα Ανωγιαννάκη,  Ζωή Τραντσίδου , Νάντια Κούτσικου. Για παιδιά  4-10 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας. Συμβολική τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

  • 4 Ιουλίου, 10:00 το πρωί

Βάζω χρώμα στη Βιβλιοθήκη μου!:  συνάντηση 1η Ζωγραφίζουμε και ομορφαίνουμε την… πρόσοψη  της βιβλιοθήκης μας. Με την  Ομάδα Αρχιτεκτόνων p-public- Γράβαλλου Έλλη Για μικρά και… μεγάλα παιδιά. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

  • 5 Ιουλίου, 10:00 το πρωί

Βάζω χρώμα στη Βιβλιοθήκη μου!:  συνάντηση 2η Ζωγραφίζουμε και ομορφαίνουμε την… πρόσοψη  της βιβλιοθήκης μας. Με την  Ομάδα Αρχιτεκτόνων p-public- Γράβαλλου Έλλη Για μικρά και… μεγάλα παιδιά. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

  • 8 Ιουλίου, 10:00- 11.30 το πρωί

Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων. Διαβάζουμε το βιβλίο της Menena Cottin και ανακαλύπτουμε τρόπους να «αισθανόμαστε» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι Με την Μαραθάκη Ελένη  . Για παιδιά  6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 8 Ιουλίου, 10:00 -11:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων!

Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • Τρίτη 9 Ιουλίου10:00 – 11.30 το πρωί

Άρης, ο κόκκινος πλανήτης,  συνάντηση 1η

Ταξιδεύουμε στον πλανήτη Άρη, συναντάμε «αρειανούς», φτιάχνουμε το δικό μας κόκκινο πλανήτη και το δικό μας εξωγήινο!  Με τους: Σωτηρόπουλο Χρήστο και Αντωνία Βανδουλάκη Για παιδιά 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.  Φέρνω μαζί μου μικρά κουτιά , πολύχρωμα καπάκια, χάρτινα ρολό…

  • 11 Ιουλίου, 10:00- 11.30 το πρωί

Άρης, ο κόκκινος πλανήτης, συνάντηση 2η

Μαθαίνουμε για τους Κόκκινους Γίγαντες και τους Άσπρους Νάνους, φτιάχνουμε τον πλανήτη Άρη με την τεχνική του παπιέ μασέ  και …αρειανούς χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά, κουτιά από γάλα, καπάκια ,  χαρτιά … Με τους:  Σωτηρόπουλο Χρήστο και  Δουμάνη Χριστίνα Για παιδιά 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου. Φέρνω μαζί μου μικρά κουτιά , πολύχρωμα καπάκια, χάρτινα ρολό…

 

  • 12 Ιουλίου, 10:00 -11:30 το πρωί

Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε …χρωματιστές ιστορίες

Ρίχνουμε τα ζάρια των ιστοριών και αρχίζει η ιστορία μας που πρέπει να περιλαμβάνει κι ένα πολύχρωμο αντικείμενο. Για παιδιά  5 ετών και άνω.  Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 15 Ιουλίου, 10:00 –  11.30 το πρωί

Η υπόσχεση Διαβάζουμε το βιβλίο της Αννα Κονόμος, Υπόσχεση, εκ. Ποταμός και αναζητούμε τη σχέση ανάμεσα στις φωτογραφίες και τις μνήμες μΜε την Αγγέλα Μάλμου Για παιδιά  7-12 ετών. Με προεγγραφή . Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου. Φέρνω μαζί μου παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

  • 15 Ιουλίου, 10:00- 11:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε Συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 16 Ιουλίου, 10:00 -11:30 το πρωί

Πράσινοι ντετέκτιβ. Ανακαλύπτουμε τη γειτονιά μας μέσα από τα χρώματα “πράσινο” και “γκρί”. Συνθέτουμε τις ιστορίες του πράσινου και του γκρί  και βρίσκουμε τρόπους να συνυπάρξουν οι κόσμοι τους  αρμονικά. Για παιδιά 7 -12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 17 Ιουλίου, 10:00 -11:00 το πρωί

Ο μπερδεμένος χαμαιλέοντας Διαβάζουμε  το βιβλίο «Ο μπερδεμένος χαμαιλέοντας» του Έρικ Καρλ και παίζουμε μπερδεύοντας  εικόνες ζώων και φτιάχνουμε κολλώντας διαφορετικά μισά τα δικά μας… πρωτότυπα ζώα!  Ένας χαμαιλέοντας εύχεται να έμοιαζε λίγο περισσότερο σε κάποια ζώα, αλλά τελικά καταλαβαίνει πως είναι καλύτερα να είναι ο εαυτός του. Με την Κυρίτση Δήμητρα

Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 18 Ιουλίου, 10:00 -12:00 το πρωί

Το κουτί με τις ιστορίες – Η ιστορία της πόλης μας σε χρώματα!

Μέσα από τις ιστορικές πηγές και πάνω σε χάρτες διαφορετικών εποχών τα παιδιά μαθαίνουν : ποιοι κατοικούσαν σε αυτή την πόλη από τη βενετοκρατία ως τις μέρες μας. Με την Αλιγιζάκη Στέλλα Για παιδιά 10-14 ετών . Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 22 Ιουλίου, 11:00 – 12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων! Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 22 Ιουλίου, 10:00 -11:00 το πρωί

Το μικρό μπλε και το μικρό κίτρινο

Διαβάζουμε το βιβλίο «Το μικρό μπλε και το μικρό κίτρινο» του Λέο Λιόννι Ανακατεύουμε τα χρώματα και φτιάχνουμε  καινούρια !. Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

 

  • 23 Ιουλίου, 10:00 -11:30 το πρωί

Τα φαντάσματα είναι άσπρα

Μιλάμε για ιστορίες φαντασμάτων, αγαπημένο θέμα των παιδιών και παρουσιάζουμε στη βιβλιοθήκη βιβλία με αυτό το θέμα.  Διαβάζουμε βιβλία που αναφέρονται σε ιστορίουλες φαντασμάτων και κατασκευάσουμε άσπρα φαντασματάκια για να στολίσουμε τη βιβλιοθήκη που θα γίνουν τα φαντάσματα της δικής μας βιβλιοθήκης!

Με την Καντηλιεράκη Αλεξάνδρα. Για παιδιά 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 24 Ιουλίου, 10:00 -12:00 το πρωί

Το παιχνίδι του Μεσοκαλόκαιρου

Παιχνίδι παρατηρητικότητας, προσανατολισμού χώρου, χωρικής αντίληψης, γλωσσικών δεξιοτήτων και λύση προβλημάτων για παιδιά Δημοτικού. Με τον Βασιλομανωλάκη Κυριάκο Για παιδιά 8-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας  –  Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας

  • 25 Ιουλίου, 10:00 -11:30 το πρωί

Τα χρωματιστά καπέλα αφηγούνται ιστορίες

Η λέσχη με τα χρωματιστά καπέλα διαβάζει και συζητάει βιβλία, μετά αναλαμβάνει το κάθε παιδί ανάλογα με το χρώμα του καπέλου που φοράει να παρουσιάσει το βιβλίο εξηγώντας μια πλευρά του. Με τον Βασιλομανωλάκη Κυριάκο Για παιδιά 10-13 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 29 Ιουλίου, 11:00 – 12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων! Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 29 Ιουλίου,  10:00 -11:00 το πρωί

Το κουτί με τις ιστορίες Βρίσκουμε βιβλία, χωριζόμαστε σε ομάδες, φτιάχνουμε το κάστρο μας μέσα στο «κουτί με τις ιστορίες» και τοποθετούμε τους …χρωματιστούς ήρωες των βιβλίων που διαβάζουμε. Με την Καρολεμέα  Μεταξία Για παιδιά  6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 30 Ιουλίου,  10:00 -11:30 το πρωί

 Η μάγισσα Παλάβω. Περιγραφή: Διαβάζουμε το βιβλίο «Η μάγισσα Παλάβω» , μιλάμε για το χρώμα στη ζωή μας  και πως θα ήταν ο κόσμος μας …μονόχρωμος, κατασκευάζουμε καπέλα …μαγισσών  και παίζουμε το παιχνίδι «Τα χρώματα της μάγισσας»! Με την Ιορδανίδου Ελένη Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 1 Αυγούστου, 10:00-11:30 το πρωί

Τα χρωματιστά κοράκια Ο Μαυρίκιος Μαυρούλης, το κατάμαυρο κοράκι, είναι πολύ στεναχωρημένος και χύνει μαύρο δάκρυ. Εμείς  με τα υπέροχα χρώματα από τον κουβά του Νικολάκη Κουνελάκη θα τον βοηθήσουμε να γίνει χαρούμενος! Με την Αγγελική  Ζουμπεκλή . Για παιδιά  6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 5  Αυγούστου,  11:00 –  12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων! Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 5 Αυγούστου, 10:00-11:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων!. Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά  6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 6 Αυγούστου, 10:00 –  12:00 το πρωί

Φώτο-κομικ  Βρίσκουμε το θέμα, δημιουργούμε τη δική μας ιστορία με φωτογραφίες που τραβάμε , γράφουμε το …σενάριο και έτοιμο το φωτο-κομικ! Για παιδιά  10-13 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 8 Αυγούστου, 10:00 –  11.30 το πρωί

Οι σκιές χάθηκαν!  Επηρεασμένοι από τους ήχους της… μουσικής, ζωγραφίζουμε  την επιφάνεια του χαρτιού μας και…   κρύβουμε έξυπνα τα ζωάκια μας! Για παιδιά  6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 12  Αυγούστου, 11:00 –  12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων! Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 12 Αυγούστου, 10:00 -11:00 το πρωί

Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε …χρωματιστές ιστορίες  Ρίχνουμε τα ζάρια των ιστοριών και αρχίζει η ιστορία μας που πρέπει να περιλαμβάνει κι ένα πολύχρωμο αντικείμενο. Για παιδιά 5 ετών και άνω. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 20 Αυγούστου, 10:00 –  12:00 το πρωί

Ο κύβος των ιστοριών Ταξιδεύουμε στα χρόνια τα …παλιά και μιλάμε για αληθινές ιστορίες!  την ιστορία του τόπου μας , με αφορμή  την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ζωγραφίζουμε τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Παρατηρώντας Ενδεικτικά μαθητών της Κρητικής Πολιτείας (1898-1913), ζωγραφίζουμε τα συναισθήματά μας… πάνω στις έξι έδρες ενός κύβου. Με τον Καλογεράκη Γεώργιο Για παιδιά 9-14 ετών. Με προεγγραφή.   Στην  Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 22  Αυγούστου, 10:00 –  11.30 το πρωί

Πολύχρωμοι στίχοι σε 3 βήματα… Διαβάζουμε ποιήματα με θέμα τα χρώματα, συνθέτουμε τους δικούς μας στίχους μέσα απο παιχνιδο-ασκήσεις και τους παρουσιάζουμε στην ομάδα. Με την Κίτσου Παναγιώτα Για παιδιά  10-13 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 26  Αυγούστου, 11:00 –  12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων! Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά  6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

 

 

  • 26 Αυγούστου, 10:00 -11:00 το πρωί

Οι σκιές χάθηκαν!  Επηρεασμένοι από τους ήχους της… μουσικής, ζωγραφίζουμε  την επιφάνεια του χαρτιού μας και…   κρύβουμε έξυπνα τα ζωάκια μας! Με το Φουντουλάκη Αντώνη Για παιδιά  6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 27  Αυγούστου, 10:00 –  11.30 το πρωί

 «Μουτζουρωτής Χαρτιών» Αφήγηση  του  θεατρικού  κειμένου που έγραψε η ηθοποιός και λογοτέχνης Μαρινέλλα Βλαχάκη για τα παιδικά χρόνια του Κωστή Παλαμά  και  συζήτηση με τα παιδιά για το αφήγημα και για τον Ποιητή. Με την Μαρινέλλα Βλαχάκη  Για παιδιά  9-14 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 29 Αυγούστου, 10:00 -11:00 το πρωί

Η πεταλούδα στη Χώρα των Χρωμάτων Μια μικρή πεταλούδα έχασε τα χρώματά της και θέλει να πάει στη χώρα των χρωμάτων για να τα βρει. Η συνέχεια στην ιστορία που θα φτιάξουν τα παιδιά στο …εργαστήρι μυθοπλασίας και κατασκευής πεταλούδας! Με την Κίτσου Παναγιώτα Για παιδιά  6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 2 Σεπτεμβρίου, 11:00 –  12:00 το πρωί

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Το μομπίλ των βιβλίων!.  Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα Σε συνεργασία με την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.   Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 2 Σεπτεμβρίου, 10:00 -11:00 το πρωί

Ο κύβος των  ιστοριών Γράφουμε και εικονογραφούμε την ιστορία μας πάνω στις έξι έδρες ενός κύβου. Για παιδιά  8-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

  • 5 Σεπτεμβρίου,  11:00 –  12:00 το πρωί

Οδύσσεια – Η πολύχρωμη ιστορία Διαβάζουμε το βιβλίο της Μαρίας Άγγελίδου, Οδύσσεια – η πολυμήχανη ιστορία, εκδ. Βιβλιόφωνο και περιγράφουμε με χρωματιστά κουβάρια το ταξίδι του Οδυσσέα. Με τη Ντούλια Αθηνά  Για παιδιά 8-10 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

  • 10 Σεπτεμβρίου, 10:00 –  11.30 το πρωί

Ο βάτραχος είναι βάτραχος Διαβάζουμε  το βιβλίο «Ο βάτραχος είναι βάτραχος» του Μαξ Μέλθουις και φτιάχνουμε  με τα παιδιά μάσκες βατράχων!  Για παιδιά 6 ετών και άνω. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 Σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας

Από τις 17 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης:

  • Ψηφίζουμε το αγαπημένο μας χρώμα. Σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας ελάτε στη Βιβλιοθήκη να ψηφίσετε το αγαπημένο σας χρώμα.
    Ανοιχτή δράση. Στη Βιβλιοθήκη
  • Φτιάχνουμε το πολύχρωμο πάτσγουορκ της βιβλιοθήκης μας με τα μικρά κοματάκια ύφασμα που φέρνει κάθε παιδί.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Καθημερινά μαθήματα εκμάθησης σκακιού , τμήματα ανάλογα την ηλικία και τις γνώσεις, από 25 Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου, και στις δύο Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες.   Με τον Τσαρουχά Κώστα ( Σκακιστικός Όμιλος Χανίων ). Για παιδιά 5-15ετών
  • Κινητή Βιβλιοθήκη Υποστήριξη των προγραμμάτων του Δήμου μας για παιδιά, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που πραγματοποιούνται  στο Κλειστό Γυμναστήριο Χανίων  και στις δραστηριότητες των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα  του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....