20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης: Εκκένωση της Rosa Nera στον λόφο Καστέλι! Χτυπήμα στο δημόσιο χώρο και στο άσυλο!

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera:

Σήμερα το πρωί(1/4) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον λόφο Καστέλι για ακόμα μια φορά και προέβησαν τη πλήρη εκκένωση του. Η κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό να χτυπήσει κάθε τι δημόσιο! Πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο κατασταλτικό χτύπημα στη πόλη, αλλα και απέναντι στη Χανιώτικη κοινωνία.

Την ίδια στιγμή που το παλιό λιμάνι των Χανίων έχει μετατραπεί σε τουριστική χαβούζα, επιδιώκουν να μετατρέψουν σε τουριστικό θέρετρο και εναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους της περιοχής, και μάλιστα πρόκειται για έναν χώρο ασύλου, ενα χώρο του δημοσίου Πανεπιστημίου!

Φυσικά τεράστιες ευθύνες φέρει η διοίκηση και η σύγκλητος δίνοντας το πράσινο φως για μια τέτοια επιθετική κίνηση!

Το άσυλο στοχοποιείται καθημερινά. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Ορισμένες διοικήσεις ευθυγραμμίζονται πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα το οποίο στην ουσία απαιτεί την τιμωρία των φοιτητών που αγωνιζόταν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα σχέδια ασφάλειας των ΑΕΙ με την εγκατάσταση υψηλού κόστους εξοπλισμών όπως κάμερες(!!!) και οχι μόνο, οι 49 συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ, η επιβολή πειθαρχικών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων στη Πάτρα, μέχρι και η παρουσία και η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Πάντειο και στο ΕΜΠ την ώρα που διεξαγόταν πάρτυ με αποτέλεσμα τις συλλήψεις φοιτητών.

Το άσυλο στα πανεπιστήμια κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες για να μπορούν οι φοιτητές να εκφράζονται και να μπορούν να πολιτικόποιούνται και να κοινονικοποιουνται ελεύθερα.

Την ίδια στιγμή η σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε πρόσφατη ανακοίνωση της απαγορεύει μέχρι και τα πάρτυ, σε μια προσπάθεια τα πανεπιστήμια απο δημόσια και ανοιχτά να μετατρέπονται σε κτίρια άψυχα, χωρίς κοινωνική αλληλεπίδραση των φοιτητών.

Πριν 3.5 χρόνια πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ σε μια σειρά διαρκών οξύνσεων της καταστολής ξαναεκκένωσε τον χώρο της rosa nera με ευθύνες της διοίκησης την ίδια περίοδο όπου το κυβερνητικό αφήγημα μιλούσε για αξιοποίηση του χώρου από εταιρεία(Belvedere) η οποία ασχολούταν με την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων! Τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης ήταν διαδηλώσεις πανω από 6000 ατόμων και η κατακραυγή όλης της χανιώτικης κοινωνίας απέναντι στη κατασταλτική πολιτική της ΝΔ!

Κάνουμε ξεκάθαρο από μεριάς μας πως θα σταθούμε απέναντι στον Αυταρχισμό. Οι δημόσιοι χώροι και η υπεράσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όλων!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόκκινα Βέλη: Γιορτάζουν τα 60 χρόνια ζωής με επίδειξη στον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης

Δύο εβδομάδες πριν δώσουν δυναμικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις...

Νέο υγειονομικό χάρτη μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Σε επανασχεδιασμό του ΕΣΥ αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας μετά τις Ευρωεκλογές, αφού...

Κλιματική αλλαγή: Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η υπερθέρμανση του πλανήτη

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία...