15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εν μέσω κορωνοϊού, η Βόρεια Μακεδονία έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε και επίσημα το 30ο μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας την Παρασκευή. Την ικανοποίηση του εξέφρασε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας που μίλησε για «όνειρο γενεών» η Γερμανία, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, την Παρασκευή σφραγίστηκε η ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, για την οποία προϋπόθεση αποτελούσε η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, και πλέον ανοίγει διάπλατα και ο δρόμος για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί και επίσημα το νέο, 30ο μέλος του ΝΑΤΟ. Καταφέραμε να εκπληρώσουμε ένα όραμα γενεών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, ενώ η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, τόνισε πως «περιμέναμε για αυτό περισσότερα από 30 χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους μας».

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια οικογένεια 30 χωρών και σχεδόν ενός δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Βασιζόμαστε στη βεβαιότητα πως όποιες προκλήσεις και αν αντιμετωπίσουμε, μαζί είμαστε όλοι δυνατότεροι και ασφαλέστεροι».

Τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter και το υπουργείο Εξωτερικών. «Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, εξέφρασε την ικανοποίηση του «για ένα μεγάλο ταξίδι που επιτέλους έφτασε στο τέλος του» και πρόσθεσε ότι «η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας ενισχύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και δείχνει την πολιτική του ΝΑΤΟ που έχει τις πόρτες του ανοικτές και συνεισφέρει στην ασφάλεια, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ