16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα ημεδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές πετρελαίου στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 28 περιπτώσεις κλοπών πετρελαίου, αξίας 9.581 ευρώΕξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, εγκληματική σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές του Ρέθυμνο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθες (29.03.2013), τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 26,32 και 41 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό δραστών που διαπράττουν συστηματικά κλοπές πετρελαίου από κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε αγροτικές περιοχές του Ρεθύμνου, αστυνομικοί εντόπισαν χθες πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβάτες τους τρεις (3) ημεδαπούς και το οποίο κινούνταν κοντά σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.

Σε σήμα των αστυνομικών για πραγματοποίηση αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, ωστόσο άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δέκα πέντε (15) πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν 340 λίτρα πετρέλαιο.
  • ένας (1) κόφτης μεγάλου μεγέθους (75 εκατοστά περίπου),
  • δύο (2) λοστοί,
  • ένας (1) κάβουρας,
  • τρία (3) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαμετρήματος 12cal,
  • τρία (3) μαχαίρια,
  • τέσσερις (4) φακοί και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον στη κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και ένα (1) μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες διαπραχθήκαν τους τελευταίου επτά μήνες σε περιοχές των Δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου και κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 6.375 λίτρα πετρελαίου, αξίας 9.581 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν προχθες (29.09.2013), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...