23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξελίξεις στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ – Αλληλοκατηγορίες Κιέβου-Λουγκάνσκ

Ημερομηνία:

Εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμούς, άκουσε αυτόπτης μάρτυρας, σήμερα το πρωί, κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες.

Το Reuters μεταδίδει την είδηση για τους βομβαρδισμούς, επικαλούμενο τον αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που οι αυτονομιστές αντάρτες και ο στρατός της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες εκεχειρίας και ότι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα.

Η δε Ουκρανία κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι επιτέθηκαν με οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ωστόσο, απο την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός (JCCC), από σήμερα τα ξημερώματα (Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου), ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μαζικό βομβαρδισμό εναντίον χωριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε πέντε οικισμούς της δημοκρατίας το πρωί της Πέμπτης, με χρήση όλμων, εκτοξευτών χειροβομβίδων και πολυβόλων, ενώ ο βομβαρδισμός συνεχίζεται με βαρέα πυροβόλα που έχουν απαγορευτεί να βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου, από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ που κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία στις 27 Απριλίου 2014 και αποτελεί ομόσπονδο τμήμα της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας, δίχως να έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Ήδη, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...