15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξετάζουν αναστολή λειτουργία της ΔΗΜΑΡ

Ημερομηνία:

Εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ με σκοπό να εξεταστεί και να διαμορφωθεί η στάση του κόμματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει της εκλογής ΠτΔ.

Για τον λόγο αυτό την Τετάρτη συνεδριάζουν εκτάκτως από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του Συνεδρίου του κόμματος η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει στην εκλογή ΠτΔ, καθώς θεωρεί ότι απαιτούνται εκλογές για λύσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η κυρίαρχη τάση που διαμορφώνεται υποστηρίζει την συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί η μορφή της εκλογικής συνεργασίας που θα συνάψουν με την Κουμουνδούρου

Επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η αναστολή της λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ με τα στελέχη της να θέτουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με το μπόνους των 50 εδρών που δικαιούται το πρώτο κόμμα, εφόσον δεν αποτελεί συνασπισμό κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτική συγκυρία αδικεί την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος και θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσούκαλης, όπως και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας είχαν συνυπογράψει την επιστολή των «8» μέσω της οποία ζητούσαν συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση και να οριστεί χρονοδιάγραμμα για εκλογές εντός του 2015.

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ