14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών σε Ηράκλειο και Χανιά

Ημερομηνία:

Δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα, εξιχνίασαν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης με τους δράστες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο Ηράκλειο συνελήφθη ένας άνδρας για τέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια. Ο δράστης εισέβαλλε στα κτίρια και άρπαζε ό,τι πίστευε πως θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο, από υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι σωλήνες και κουρευτικές μηχανές!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

“Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων κλοπών και δύο απόπειρων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και εταιρία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 09.02.2023 έως και 27.03.2023 ο ημεδαπός είχε διαπράξει έξι περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και εταιρία εκ των οποίων τέσσερις τετελεσμένες και δύο απόπειρες, αφαιρώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, χάλκινους σωλήνες και παιδικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο συνολικής χρηματικής αξίας 1.460 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός ενώ βρέθηκε το αφαιρεθέν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου”.

Στον Πλατανιά Χανίων, εξάλλου, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ο οποίος κατάφερε να μπει σε κατάστημα με καπνικά προϊόντα και να αρπάξει συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλα αντικείμενα.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ τα κλεμμένα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ:

“Συνελήφθη, χθες (27.03.2023), σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα ο ανωτέρω αλλοδαπός προχθές μεταμεσονύχτιες ώρες, εισήλθε σε επιχείρηση ημεδαπού και αφαίρεσε ηλεκτρονικά τσιγάρα και είδη καπνού συνολικής αξίας 1.200 ευρώ. Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός ενώ βρέθηκαν και τα αφαιρεθέντα είδη τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...