17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος της 71χρονης στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, η ληστεία που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στο σπίτι 71χρονης ημεδαπής στη Γαύδο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς, δύο άντρες με καταγωγή από Αλβανία, ηλικίας 31 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Οι συγκεκριμένοι δύο  μετέβησαν με το πλοίο της γραμμής στη Νήσο Γαύδο επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν νοικιάσει από περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Στη συνέχεια μεταβαίνοντας στο σπίτι της 71χρονης, εισήλθαν σε αυτήν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφού την ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας την φίμωσαν και την έδεσαν και με την απειλή αιχμηρών αντικείμενων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και δύο γυναικεία ρολόγια χειρός. Ακολούθως, το ίδιο βράδυ, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής  και επέστρεψαν στην Παλαιόχωρα Χανίων, από όπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη μεθοδευμένη αστυνομική προανάκριση και  έρευνα αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω πράξης είναι ο 31χρονος και ο 24χρονος.

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας,  εντοπίστηκαν στα Χανιά και συνελήφθησαν ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο αλλοδαπών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυναικείο ρολόι το οποίο όπως προέκυψε ανήκει στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...