15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξοπλιστικό πρόγραμμα 10 δισ. συζητά η ελληνική κυβέρνηση – Ίσως στις 10 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές με Γαλλία

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χρηματοδοτηθούν νέες αγορές και αναβαθμίσεις του υπάρχοντος υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο προϋπολογισμός του 10ετούς προγράμματος μπορεί να φτάσει σε βάθος χρόνου ακόμα στα 10 δισ. ευρώ. Από αυτά, κονδύλια ύψους 1-1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν μέσα στους επόμενους μήνες για αγορά βλημάτων, τορπιλών, ανταλλακτικών κ.λπ.

Στις 10 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές με τη Γαλλία;

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και μολονότι απομένουν ακόμη να γίνουν πολλές κουβέντες, έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Κορσική, όπου θα γίνει η Σύνοδος των χωρών του Νότου, Ελλάδα και Γαλλία να υπογράψουν την «αμυντική τους συμμαχία».

Αν και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και απομένουν αρκετά που πρέπει να συζητηθούν και επομένως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, η συγκυρία της 10ης Σεπτεμβρίου για να πέσουν οι υπογραφές θεωρείται από την Αθήνα ιδανική.

Γεραπετρίτης: Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων
Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει σημαντικά τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο, μάλιστα, για «μενού επιλογών», λέγοντας ότι ήδη γίνονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε».

Γεραπετρίτης: Στόχος η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ», τονίζοντας, όμως, ότι στόχος είναι η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων τόσο στον αριθμό όσο και στην επιχειρησιακή ικανότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, καθώς η Ελλάδα είναι υπέρ της καλής γειτονίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο δίαυλος για να είναι παραγωγικός προϋποθέτει καλή κατανόηση με οριοθετημένο διάλογο, όχι προσχηματικό, με συγκεκριμένα ζητήματα, και όχι ατελείωτο κατάλογο». Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι στον διάλογο είναι αναγκαίο να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη που επιδεινώνει και προκαταλαμβάνει τη συζήτηση. «Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία, όχι όμως υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών», κατέληξε.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ