20.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Επίδομα από τον ΕΟΠΥΥ για γέννες στο… σπίτι

Ημερομηνία:

Την καταβολή επιδόματος τοκετού μόνο σε όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι τους ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο εκτός του μαιευτηρίου, προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νέο κανονισμό «όταν μια γυναίκα γεννά σε νοσοκομείο καλύπτονται απλά τα νοσήλια και δε δικαιούται επίδομα. Όμως σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 €, 1200 € για δίδυμη κύηση και 1600 € για τρίδυμη κύηση. Τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων».

Τέλος σημειώνεται ότι η τεχνητή γονιμοποίηση θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ έως την ηλικία των 50 ετών και μέχρι 4 προσπάθειες.

πηγή: topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ