13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίδομα θέρμανσης: Νέα ποσά και δικαιούχοι, ποιοι είναι οι «τυχεροί» των 700 ευρώ

Ημερομηνία:

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης διευρύνεται και αυξάνεται το ποσό βάσης, ώστε να λάβουν μεγαλύτερο ποσό περισσότεροι δικαιούχοι.   Το ποσό βάσης για τον υπολογισμό του επιδόματος με βάση τις βαθμοημέρες αυξάνεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ πέρυσι για όλους.

Ειδικά όμως για τους νέους δικαιούχους που θα καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το ποσό βάσης θα είναι διπλό, δηλαδή 700 ευρώ, εφόσον όμως δεν καταναλώσουν φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένος στα 350 ευρώ, το οποίο θα φτάσει τα 700 ευρώ για όσους επιλέξουν φέτος να ζεσταθούν με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο.

Την ιδια ώρα σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ το επίδομα από 300 ευρώ που αυξάνεται σε 350 ευρώ, πολλαπλασιάζεται με βαθμο-ημέρες. Συνεπώς, το τελικό ποσό είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο ή μικρότερο, ανάλογα με το πόσο κρύο έχει σε κάθε περιοχή (χωριό, πόλη ή γειτονιά).

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις:

Στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πολύ ακριβού φυσικού αερίου, καθώς οι προβλέψεις μιλούν για πολύ δύσκολο χειμώνα αναφορικά με τις τιμές του.

Υπό αυτές τις συνθήκες όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια ενώ, δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο καθώς για όσους χρησιμοποιήσουν διαφορετικό καύσιμο από το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται.

Τα εισοδηματικά κριτήρια  αυξάνονται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και ανάλογα από τις 20.000 στις 24.000 για τον παντρεμένο προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επίσης, για τον Οκτώβριο προβλέπεται οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο, η οποία θα γίνει επανεκτιμήσει του μέτρου για τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ξεκίνημα της περιόδου προμήθειας πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου θα κυμανθεί στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ