13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Επίθεση Βαγιωνάκη σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σημίτη με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Ημερομηνία:

Η βουλευτίνα Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου έκανε την εξής δήλωση:

Από το 1996 έως το 2001 Υπουργός Άμυνας στην Κυβέρνηση Σημίτη ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και από το 2001 έως και το 2004 την ίδια θέση κατείχε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο πρώτος καταδικάστηκε τελεσίδικα φυλακίστηκε κι αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, και ο δεύτερος πήρε το δρόμο για τις φυλακές χθες, για τον ίδιο λόγο: για μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ζημίωσαν πολλαπλάσια την ελληνική οικονομία. Πλέον δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά στην Κυβέρνηση Σημίτη. Γιατί υπήρξαν και άλλοι όπως οι Τσουκάτος, Μαντέληςκτλ που ελέγχονται σήμερα για το τι έκαναν και πώς το έκαναν ως υπουργοί. Επειδή η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποσιωπούν τα γεγονότα, δε σημαίνει ότι αυτά δεν συμβαίνουν.

Αν σέβονταν τον εαυτό τους και τον ρόλο τους, θα έπρεπε ήδη να να έχουν ζητήσει μια δήλωση από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, για να δούμε τι έχει να πει για όλα αυτά. Πρόκειται για “φυσικό φαινόμενο” να καταδικάζονται ο ένας μετά τον άλλον οι Υπουργοί του. Όπως επίσης πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή ποια είναι η επίσημη θέση του σημερινού ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά; Εκφράζει το ΠΑΣΟΚ η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα, που ανησυχεί για “τυχόν αμφιλεγόμενους χειρισμούς της υπόθεσης” και όχι για το γεγονός ότι όλοι αυτοί ανήκαν στο κόμμα του; Τέλος, η ΝΔ πότε θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα συγχαίρει τη δικαιοσύνη που κάνει την δουλειά της; Ή μήπως αυτή η δικαιοσύνη δεν εξυπηρετεί τη ΝΔ; Γιατί αν δεν άλλαζε η εκλεκτή της ΝΔ, Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία “ξέχασε να παραδώσει στην αρμόδια ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, χιλιάδες καυτά έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκου”, η υπόθεση Παπαντωνίου πιθανότατα θα είχε θαφτεί σε κάποιο συρτάρι. Όπως και η λίστα Λαγκάρντ, η υπόθεση Novartis κλπ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...