17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη η δίκη – «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα

Ημερομηνία:

«Η κατηγορούμενη σήμερα δεν εμφανίστηκε, Για μία ακόμη φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι. Μόνο αυτό έχω να πω».

Αυτή ήταν η δήλωση της Ιωάννας εξερχόμενη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διέκοψε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τότε με την κατάθεση της Ιωάννας.Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του εισαγγελέα της έδρας προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για αν αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει στην επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες.

Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Ευνοϊκότερο κατηγορητήριο ζητά η κατηγορούμενη

«Θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Αλλαγή κατηγορητηρίου ζήτησε ο Κεχαγιόγλου

"google ad"

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» επεσήμανε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου ενώπιον του δικαστηρίου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...