Σάλο -και δικαιολογημένα- προκάλεσε η επιλογή του site meaculpa.gr, να δημοσιεύσει λίστα με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου, για να «αναδείξει» το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, επειδή μεταξύ των μαθητών υπάρχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά. Το άρθρο το οποίο έσπευσε να αναδημοσιεύσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, παρουσιάζει ως σοκαριστικό τον κατάλογο με τα ονόματα των νηπίων και πηγή του καταλόγου, σύμφωνα με το άρθρο, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστοσελίδα ανήκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγό του λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου έκανε ανάρτηση με την οποία κάνει γνωστό ότι άρθρο δημοσίευε παιδιά νηπίων -χωρίς ωστόσο να ονοματίζει τον Κων/νο Μπογδάνο, ο βουλευτής, τον απείλησε δικαστικά.

Μετά την κατακραυγή, το σάιτ αφαίρεσε από το άρθρο την λίστα που περιλάμβανε τα ονόματα των μικρών μαθητών -χωρίς καν να καλύψει τα ονόματά τους. Το screenshot από την ιστοσελίδα -φυσικά με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου, εν συνεχεία ρώτησε τον Κων/νο Μπογδάνο αν θα αναλάβει την ευθύνη σε ενδεχόμενο πογκρόμ εναντίον των παιδιών αυτών, τα ονόματα των οποίων βγήκαν στη φόρα με το έτσι θέλω.

Στη συνέχεια το site επιχείρησε να απολογηθεί.

Πολιτική θύελλα για τον Μπογδάνο

Την αδιανόητη κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράγει δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου επειδή είχα ξένα ονόματα, επικρίνει η αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Ο πρωθυπουργός να διαγράψει τον Μπογδάνο για τη στοχοποίηση παιδιών νηπιαγωγείου

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΚΚΕ κατά Κ. Μπογδάνου: «Εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ»

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό κόμα.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ 25: Υπόθαλψη φασιστοειδών από τη ΝΔ

Τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου ζήτησε και το ΜέΡΑ 25 κάνοντας λόγο για «υπόθαλψη φασιστοειδών» από τη ΝΔ«Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ» κατήγγειλε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.