13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επίσκεψη Μ. Συντυχάκη στο αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Στο αεροδρόμιο Χανίων περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της Ε.Π Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Σε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη και τους εργαζόμενους στον χώρο έγινε ενημέρωση για τα μεγάλο προβλήματα του χώρου, με βασικότερα την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου αλλά και την έλλειψη χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα, όπου χαρακτηριστικά μόνο για πέρσι θα έπρεπε, από τα 15 εκ. Ευρώ έσοδα, να έχουν αποδοθεί στο αεροδρόμιο 12 εκ. Ευρώ (με βάση νόμου του 2001 αποδίδεται το 80% των εσόδων) για τις λειτουργικές του ανάγκες.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, στις προγραμματικές τις δηλώσεις, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι δεν αναστέλλει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων αλλά   ίσως επανεξετάσει τον τρόπο που θα γίνουν, σε κάποιες περιπτώσεις. Το κριτήριο των ιδιωτικοποιήσεων είναι το κέρδος όπου αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι, θα ανατραπούν εργασιακές σχέσεις, κλπ. Το ΚΚΕ παλεύει εντός και εκτός κοινοβουλίου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς αυτό θα θίξει εργασιακά δικαιώματα, θα αυξήσει τα κόμιστρα, θα πνιγούν οι αυτοαπασχολούμενοι.

Επίσης αναφέρθηκε στα χρωστούμενα προς το αεροδρόμιο, που αποτελούν στην πραγματικότητα αποθεματικό ταμείο καθώς υπάρχει η εμπειρία και από το κούρεμα της προηγούμενης κυβέρνησης σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και από τον εσωτερικό δανεισμό της σημερινής κυβέρνησης, όπου πετσοκόφτηκαν τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ (πιθανά και νοσοκομεία, ταμεία).

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και τον λαό των Χανίων να παλέψουν για πραγματική δημόσια λαϊκή περιουσία,, που μόνο με σε ρήξη με την ΕΕ μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όσο και να μην αναγνωρίσουν στη συνείδησή τους το χρέος ούτε να συμβιβαστούν με τη λογική της αναμονής. Ελπίδα του λαού δεν είναι μια “αριστερή”, “δεξιά”, “κεντρώα” κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται τις ανάγκες του κεφαλαίου αλλά πραγματική λαϊκή πάλη, που θα μπει εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και θα χαράξει τον δρόμο για την εξουσία του ίδιου του λαού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...