15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Επεισόδια με χημικά και 3 τραυματίες έξω από συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου – Παν. Λαφαζάνης: «Πολιτικοί εγκληματίες οι Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής και οι τράπεζες» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία, και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκείνοι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Συνολικά τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ στο σημείο έσπευσε μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξετάσει την κατάστασή τους. Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε, ενώ τα πνεύματα φαίνεται προς το παρόν πως έχουν ηρεμήσει.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=M3fkwQYcImM”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=d6T7YjzPmLw”]

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συγκέντρωση της ΛΑΕ έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, προέβη σε δηλώσεις, καταδικάζοντας την επίθεση, όπως είπε, των ΜΑΤ και επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη:

«Αυτό που έγινε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το συμβολαιογραφείο είναι πρωτοφανές, ακόμη και για εμάς που έχουμε ζήσει σκοτεινές και τραγικές στιγμές σε αυτήν την χώρα.

Εδώ είχαμε τα ΜΑΤ να μας πετάνε αθρόα χημικά, να μας χτυπάνε με γκλομπ, ακόμη να πετάνε και μπουκάλια, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς με αναπνευστικά προβλήματα και λιποθυμίες, ενώ τρεις αγωνιστές, εκ των οποίων δύο στελέχη της ΛΑ.Ε, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σωτηρία» και το «Λαϊκό».

"google ad"

Υπεύθυνοι είναι και πολιτικοί εγκληματίες οι Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής και οι τράπεζες που δίνουν εντολές στο κύκλωμα του Ρούσκα να ληστεύει νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Είναι ντροπή ότι ακόμα και σε μια ώρα εθνικών απειλών και κινδύνων, κυβέρνηση και τραπεζίτες θεωρούν ότι βρίσκουν πρόσφορη ευκαιρία για να ξεσπιτώσουν κόσμο και να του πάρουν την περιουσία.

Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις για να περάσουν, θέλουν νεκρούς. Γι’ αυτό και τα σχέδια τρόικας, κυβέρνησης, πιστωτών θα ακυρωθούν από τις λαϊκές αντιδράσεις.

Τέλος να σημειώσω ότι και η σημερινή αγωνιστική πίεση του κινήματος δεν πήγε καθόλου χαμένη. Είχε νικηφόρο αποτέλεσμα, πράγμα που δείχνει ότι ο αυταρχισμός μπορεί να πέφτει στο κενό.

Όλοι οι πλειστηριασμοί, τελικά, λόγω της παρουσίας μας στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, μεταξύ αυτών και μια πρώτη κατοικία, μικρά διαμερίσματα και καταστήματα και μια μικρή έκταση μικρομεσαίας αγροτικής κατοικίας, ανεστάλησαν.

Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί ως επιτυχία του κινήματος».

Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και τέθηκαν αντιμέτωπα με άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων. Στη συνέχεια, αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο.

Φωτογραφίες: Intime News

liberal.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...