21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Επενδύσεις σε αβγά-κοτόπουλα και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα στην πτηνοτροφία, το επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως για την παραγωγή αβγών αυξάνεται

Τα αβγά και οι… κότες φαίνεται να έχουν την τιμητική τους στα νέα σχέδια βελτίωσης, αφού σημαντικές αγροτικές επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ και φτάνουν τα 500.000 ευρώ, έχουν πάρει προέγκριση στην πτηνοτροφία.

Μεγάλες επενδύσεις προγραμματίζονται στην Αττική, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην παραγωγή αβγών στα Μέγαρα και όχι μόνο, ενώ σημαντικές επενδύσεις στην παραγωγή αβγών-κατόπουλων προγραμματίζονται και στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης: Λαγκαδάς, Κολχικό Λαγκαδά, Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου, Βασιλικά Θέρμης.

Αλλες μεγάλες επενδύσεις στην πτηνοτροφία έχουν εγκριθεί σε Θήβα, Βισαλτία Σερρών, Πετροχώρι Αμαρίου Ρεθύμνου, Φυτεία Βέροιας Ημαθίας, Μακρολίβαδο Δομοκού Φθιώτιδας.

Οπως εξήγησε ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι επενδύσεις αφορούν κυρίως: Πτηνοτροφικούς θαλάμους, πιπίλες, αποθήκες, ποτίστρες, ταϊστρες, κουρνιάστρες, παρασκευαστήριο ζωοτροφών, χώρους αποθήκευσης ζωοτροφών, θερμομητέρες, συστήματα τηλεειδοποίησης, γεωτρήσεις, υδατοδεξαμενές για την ύδρευση των ζώων, σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, θέρμανση και πάνελ δροσισμού, σύγχρονους κλωβούς, εξοπλισμό συλλογής και μεταφοράς αβγών, νεφελοψεκαστήρες για απολυμάνσεις κ.ά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...