21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Στον Κάρολο Παπούλια οι Αγρότες της Χρονιάς από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν προχθές δυο αγρότες από τα Χανιά, οι οποίοι αναδείχτηκαν από τους συντάκτες της εφημερίδας “Agrenda” ως οι αγρότες της χρονιάς 2012 “.
Ο θεσμός τον οποίο ανέδειξε η συντακτική ομάδα της Agrenda ευαισθητοποίησε τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος υποδέχθηκε τους τρεις νέους αγρότες της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο κ. Παπούλιας αρχικά συνεχάρη τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες και την προσπάθεια που καταβάλλουν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν έτσι. Μάλιστα τόνισε ότι από τον πρωτογενή τομέα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα για αυτό και θεωρεί πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση καθώς καταβάλουν προσπάθειες που ξεχωρίζουν.

Οι «Αγρότες της Χρονιάς 2012»: Νίκος Σπανίδης, Ανδρέας Καραφύλλης και Αντώνης Αρετουλάκης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και όπως ανέφεραν στο agronews, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αφού κατάγεται και ο ίδιος από αγροτική οικογένεια, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Την στιγμή που οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί των Χανίων, έχουν υποστεί οικονομική κατάρρευση από λάθη και παραλείψεις χρόνων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου Χανίων, Αντώνης Μαρακάκης  και ο υπεύθυνος πωλήσεων του ΑΣΟΠ Ελαφονησίου δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Κάρολου Παπούλια για την προσπάθεια που καταβάλουν στον Πρωτογενή τομέα.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Αρετουλάκης, μιλώντας στο SUPER FM 89,6 “πρέπει να πω ότι με τον τρόπο αυτό, δεν βραβευτήκαμε εμείς αλλά όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού Ελαφονησίου.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με απλότητα και στην συζήτηση που ακολούθησε, μας ρώτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει το κράτος στην εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, εμείς του θέσαμε κάποια προβλήματα, όπως την καταβολή των χρημάτων από επενδυτικά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη την χρηματοδότηση.

Προσπαθούμε να εξάγουμε τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα σε ξένες χώρες, όπως είναι τα κηπευτικά αλλά υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε.

Η μεγαλύτερη από αυτές, είναι η γραφειοκρατία, κάποιες διαδικασίες πρέπει ν’ απλουστευτούν, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της παραγωγής αλλά κυρίως της εμπορίας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τους Χανιώτες αγρότες, βραβεύτηκαν και Θεσσαλοί.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι την τιμητική διάκριση του Αγρότη της Χρονιάς έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda, την τελευταία πενταετία, θέλοντας να αναδείξει με σαφήνεια και αντικειμενικότητα πρόσωπα και πρωτοβουλίες με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στην βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική περιφέρεια.
με πληροφορίες από zarpa.gr/agronews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...