15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τα ΑΦΜ για αίτηση στο gov.gr – Οδηγίες

Ημερομηνία:

Σήμερα η πρεμιέρα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το οποίο έχει ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο. Με μεγάλη καθυστέρηση, σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου στη διεύθυνση allazosyskevi στο gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με την οποία μπορούν να αλλάξουν έως και τρεις ενεργοβόρες συσκευές.

Όπως έγινε γνωστό, η αίτηση θα μπορεί να γίνεται ΕΔΩ, μόλις ανοίξει η ειδική πλατφόρμα. Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή και θα γίνεται κλιμακωτά, όπως και με το Power Pass.

Συγκεκριμένα χθες το κυβερνητικό επιτελείο ανακοίνωσε πως η επιδότηση συσκευών θα ανοίξει την Τρίτη για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Ενώ, αύριο θα ανοίξει – με πάσα επιφύλαξη – για τον αριθμό 3.

Προσοχή! Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 5 Ιουλίου και δεν θα δέχεται άλλες αιτήσεις.

Η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ και οι συσκευές που θα μπορούν να αλλαχτούν είναι οι εξής 3:

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Καταψύκτες

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε συσκευές ίδιου τύπου. Π.χ. αν θέλετε να αγοράσετε νέο ψυγείο, θα πρέπει να δώσετε το παλιό σας ψυγείο όχι ένα κλιματιστικό.

Οι συσκευές θα υπόκεινται σε έλεγχο καθώς ΜΟΝΟ αν λειτουργούν θα μπορούν να αντικατασταθούν. Ο έλεγχος θα γίνεται από ειδικό που θα στέλνει το κατάστημα από το οποίο θα τις αγοράζετε και θα είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, από το οποίο θα αποσυρθούν.

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε ως τρεις συσκευές. Μία από κάθε κατηγορία, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε έως δύο κλιματιστικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, καθώς όλα τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα και θα διασταυρώνονται.

Πώς γίνεται η αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευώνΤο πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει, σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι

  • οι κωδικοί του TAXISNet,
  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • και το κινητό του τηλέφωνο.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος, επίσης, να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Οι προθεσμίες σε όλα τα βήματα του προγράμματος διαμορφώνονται ως εξής:

Λήξη αιτήσεων: Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 15:00

Λήξη αγοράς με voucher: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

"google ad"

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των παλαιών συσκευών: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών θα δίνει έκπτωση από 30% έως 50% για την αγορά νέων συσκευών, ενώ η επιδότηση θα κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ.

Τα κριτήρια επιλογής συσκευής

Για τα κλιματιστικά, γίνονται δεκτές προς ανακύκλωση παλαιές συσκευές που φέρουν τα ψυκτικά υγρά, R22, R407C, R410A. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απεγκατάσταση να γίνει από πιστοποιημένο τεχνικό εγκατάστασης συσκευών κλιματισμού.

Για τα ψυγεία και τους καταψύκτες, γίνονται δεκτές προς ανακύκλωση παλαιές συσκευές που φέρουν σήμανση σύμφωνα με τις κάτωθι ενεργειακές οδηγίες:

  • 92/75/22.09.92, με εφαρμογή από το 1993
  • 94/2/21.01.94, με εφαρμογή από το 1995.
  • 1060/2010/28.09.10, με εφαρμογή από 30/11/2011.

Οι εισοδηματικές κατηγορίες για επιδότηση συσκευών

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια -σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του 2020- τα οποία είναι τα εξής:

  • 1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
  • 2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
  • 3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
  • 4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Επιταγή με SMS στο κινητό

Οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Κάθε επιταγή περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • Το voucher ID
  • Το όνομα και το ΑΦΜ του ωφελούμενου και το κινητό του
  • Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η επιταγή
  • Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία
  • Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...