23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επισκέψεις δημάρχου σε προνοιακές και υγειονομικές δομές της πόλης

Ημερομηνία:

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε προνoιακές και υγειονομικές δομές του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε χθες, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τον υποδιευθυντή Διοικητικού, Γεώργιο Φραγκιαδάκη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιο Αρχοντάκη, καθώς και ιατρικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε τμήματα του Νοσοκομείου, όπου ευχήθηκε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, όπου συζήτησε με τους φιλοξενούμενους αλλά και με τα μέλη της Διοίκησης για τα εκκρεμή ζητήματα, που απασχολούν τη συγκεκριμένη δομή. “Το Δημοτικό Γηροκομείο αποτελεί σημαντική υπηρεσία, που παρέχει ο Δήμος μας στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, γι΄ αυτό και οφείλουμε να διατηρούμε άριστες τις συνθήκες φιλοξενίας τους”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του Γηροκομείου τις επόμενες ημέρες με προσωπικό προσωρινής απασχόλησης. Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε επίσης ότι εξετάζεται το ζήτημα της επέκτασης του Γηροκομείου, ενώ στην παρούσα φάση έμφαση θα δοθεί στη συντήρηση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κτιρίου για τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των ηλικιωμένων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, όπου ο Αντιπρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων της Κρήτης, Κυριάκος Ζαχαριουδάκης, ξενάγησε τον Δήμαρχο Χανίων και τους Αντιδημάρχους στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.

Ο κ. Βάμβουκας συνέχισε τις επισκέψεις του στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων, όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του Δήμου στο έργο του Κέντρου και συζήτησε με το προσωπικό σκέψεις του για συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Κέντρο Πρόληψης, με σκοπό την ενημέρωση των νέων και ιδίως των μαθητών σε θέματα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ακολούθησαν επισκέψεις στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και στους χώρους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων.

“Θέλουμε να δώσουμε τόνο αισιοδοξίας εν όψει του νέου έτους, καθώς παλεύουμε για να λύσουμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε ολοκληρώνοντας το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεων του ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε “από πλευράς δημοτικής αρχής θα επεκταθεί το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, όπως π.χ. με το κοινωνικό εστιατόριο, το υπνωτήριο αστέγων, με την υπαγωγή του Δήμου στο πρόγραμμα “Στέγαση & Επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας, το οποίο θα επιτρέψει να στεγαστούν και να ευεργετηθούν δεκαπέντε άνεργοι συμπολίτες μας”.

Ο κ. Βάμβουκας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σημερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις:

  • 09:00 Κέντρο Ημέρας Νόσου Αλσχάιμερ & Συναφών Διαταραχών
  • 09:30 Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί – Φιλόπτωχο Συσσίτιο “Ο Αγ. Νικόλαος Σπλάντζιας”
  • 10:30 ΚΗΦΑΠ (Μεγαλόχαρη)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...