15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επισκέψεις υποψηφίων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και ΤΕΕ

Ημερομηνία:

Επισκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης πραγματοποίησε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, της Βάλιας Βαγιωνάκη, του Κώστα Διάκου, του Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Παύλου Πολάκη.

Κατά την πρώτη έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά η ελληνική κοινωνία, ειδικότερα η φτώχεια, η ανεργία, οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, το τεράστιο έλλειμμα στην ασφάλιση και τις παροχές υγείας, η τρομοκρατία από την πλευρά της εργοδοσίας, καθώς και τα κόκκινα δάνεια.

Από την πλευρά των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγινε εξειδικευμένη αναφορά στους τέσσερις πυλώνες του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ. Όσο αφορά στα εργασιακά δικαιώματα που συστηματικά καταπατήθηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας, του κατώτατου μισθού, καθώς και για ακύρωση μνημονιακών νόμων, μεταξύ των οποίων και αυτών που επιτρέπουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με παράλληλη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πολιτική αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε η δέσμευση για την ίδρυση δημόσιου φορέα διαχείρισης των στεγαστικών δανείων με πρόβλεψη για κούρεμα ή επιμήκυνση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Για τα υπόλοιπα, επισημάνθηκε η ανάγκη ψήφισης δεσμευτικού νόμου που θα υποχρεώνει τις τράπεζες σε αναδιάρθρωση με συγκεκριμένο τρόπο προς όφελος των πολιτών.

Λίγο αργότερα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπου συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Κοπάση, τους διευθυντές των υπηρεσιών κι εργαζόμενους του Οργανισμού, από τους οποίους ενημερώθηκαν για το έργο του Ο.Α.Κ. και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού.  Έγινε ειδική αναφορά στα μεγάλα έργα (ΒΟΑΚ, φράγματα Βαλσαμιώτη, Ποταμών και Αποσελέμη), καθώς και σε ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων και γενικά των φυσικών πόρων.

Από την πλευρά των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρξε δέσμευση για ολόπλευρη στήριξη του Οργανισμού, ώστε να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις σημαντικές αρμοδιότητές του σε ολόκληρη την Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Χανίων.

Επίσκεψη Σταθάκη – Διάκου στο ΤΕΕ

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων Γιώργο Σταθάκη και Κώστα Διάκο επισκέφτηκαν τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των συλλογικών φορέων των τεχνιτών επαγγελμάτων της περιοχής των Χανίων όσο και εκπρόσωποι αντίστοιχων φορέων του Ρεθύμνου.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στρογγυλός ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον πρόσφατο οικονομικό στραγγαλισμό του επιμελητηριακού θεσμού στη χώρα μας όσο και την υπονόμευση των συμβουλευτικών αρμοδιοτήτων του από την πολιτεία. Επίσης ο κ. Στρογγυλός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, θέμα γύρω από το οποίο διαπιστώθηκε εξαιρετική ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων των τεχνικών επαγγελμάτων αναφέρθηκαν στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι περισσότεροι μηχανικοί και στο νομό Χανίων με την κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου εν μέσω κρίσης, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανικανότητα τους να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και να έχουν σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τέλος, εκτενή συζήτηση έγινε και για την πολυνομία στον κλάδο και την επιβάρυνση που αυτή προκαλεί στην ολοκλήρωση νέων επενδύσεων και κατασκευαστικών έργων.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις ώριμες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τον εξορθολογισμό των τεχνικών επαγγελμάτων και της κατασκευαστικής αγοράς όπως π.χ. η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, ο σαφέστερος νομικός προσδιορισμός των αρχαιολογικών χώρων και των χρήσεων γης κ.α.. Τέλος, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η εκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Οικολόγους Πράσινους, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Διάκος, σηματοδοτεί μια συνολική αλλαγή παραγωγικού υποδείγματος για τη χώρα με σεβασμό προς του φυσικούς πόρους και τις δυνάμεις της εργασίας της χώρας.

Οι περιοδείες της Πέμπτης

Tην Πέμπτη 15/1 θα πραγματοποιηθεί περιοδεία υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κίσαμο. Στο πλαίσιό της θα γίνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατάνου “Η Φαλασάρνη” (9:00), στην επιχείρηση Ν. Τσατσαρωνάκη (10:00), στο Δημαρχείο Κισάμου (όπου θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Θ. Σταθάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) (11:00), στα γραφεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου (όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ.) (12:00), στο Αννουσάκειο Ίδρυμα (12:45), ενώ θα επισκεφτούν και καταστήματα της πόλης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ