14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επιτέλους, τοποθετήθηκε ο τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Το ΓΝ Χανίων επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με επικεφαλής την Υποδιοικήτρια κ. Άννα Τριχοπούλου, προκειμένου σε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την αρμόδια επιτροπή, να ορισθούν οι διαδικασίες για την κατανομή της δωρεάς κατ είδος και την παράδοση του υγειονομικού υλικού που απέστελλε τις προηγούμενες ημέρες από την Αμερική ο IOCC και οι ΑΧΕΠΑ για τις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης.

Το αναλώσιμο υλικό βρίσκεται από την παράδοση του, στις 30 Δεκεμβρίου 2014 και ως τη διανομή των υλικών στα νοσοκομεία, στις εγκαταστάσεις του ΓΝ Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επίσης συζητήθηκαν με τον Διοικητή του ΓΝ Χανίων κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη και τον Υποδιοικητή κ. Γιάννη Μανούσακα θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό.

Η Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης συνομίλησε με εργαζόμενους και επισκέφθηκε τμήματα του νοσοκομείου, όπως τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, τις εγκαταστάσεις του σύγχρονου φυσικοθεραπευτηρίου, καθώς και τα Τμήματα του Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δυνατότητες των νέων υπερσύχρονων μηχανημάτων που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαγνητικός τομογράφος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο ΓΝ Χανίων και είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο στην Δυτική Κρήτη. Είναι ανοιχτού τύπου μηχάνημα, σύγχρονων προδιαγραφών, προϋπολογισμού 1.000.000 €. Η προμήθεια του έγινε μέσω ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης το ΓΝ Χανίων, ενώ παράλληλα για τις ανάγκες του τμήματος δημιουργήθηκε νέος ειδικός χώρος προετοιμασίας των ασθενών που υποβάλλονται στην εξέταση.

Ο αξονικός τομογράφος, η προμήθεια του οποίου έγινε με ενέργειες της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (φορέας υλοποίησης), προϋπολογισμού 600.000 €, είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα 64 τομών που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες και λειτουργεί αυτό το διάστημα για τις ανάγκες εσωτερικών ασθενών του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός των προσεχών ημερών.

Η Διοίκηση του ΓΝ Χανίων θα ενημερώσει προσεχώς τα ΜΜΕ, τους φορείς και τους πολίτες των Χανίων για τη λειτουργία και τις δυνατότητες των δύο μηχανημάτων.

Με αργοπορία ετών

Να υπενθυμίσουμε ότι η τοποθέτηση νέου αξονικού τομογράφου ήταν ένα χρόνιο αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Χανίων. Ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υπολειτουργούσε και έχρηζε αντικατάστασης εδώ και πολλά χρόνια τώρα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολύ συχνές βλάβες, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλου φόρτου εργασίας.

Από τις 15 Ιούλη το εν λόγω μηχάνημα βρισκόταν ξανά εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης η οποία θεωρήθηκε ασύμφορο να επιδιορθωθεί. Το Νοσοκομείο είχε παραμείνει χωρίς τομογράφο για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών με τους ασθενείς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Πρόσκαιρη λύση είχε δοθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη  με τη μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων του παλιού αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Ρεθύμνου, από τις 3/12/2014 έως και 19/12/2014 τέθηκε εκτός λειτουργίας το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας λόγω εργασιών τοποθέτησης του νέου Αξονικού Τομογράφου και σήμερα δίνεται, επιτέλους, οριστική λύση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...