17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Επιστολή: Εκατομμύρια στα παράσιτα και τα υποζύγια άσιτα!

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Η Εθνική Τράπεζα απαίτησε 6,00€ για ανανέωση χρεωστικής κάρτας με τη δικαιολογία ότι  «με την προμήθεια καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος για την παραγωγή της κάρτας».

Το παραπάνω έξοδο είναι εντελώς ανυπόστατο, επειδή:

α. Η τράπεζα επωφελείται από τη μη ενασχόληση υπαλλήλου για την εξυπηρέτησή μας. Κανονικά, θα έπρεπε να επιδοτεί και όχι να επιβαρύνει τη χρήση κάρτας.

β. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για να συσσωρεύει (άκοπα) εκατομμύρια ευρώ. 273 (ολογράφως: διακόσια εβδομήντα τρία) εκατομμύρια συγκέντρωσε στο εννεάμηνο του 2023.

Το ανακοινώνει η ίδια η τράπεζα, εδώ (σελίδα 4, «Καθαρά έσοδα από προμήθειες»):

https://www.nbg.gr

Με δύο (2) μηνύματά μου τόνισα στην Τράπεζα ότι ο λογαριασμός στον οποίο αντιστοιχεί η κάρτα «χρησιμοποιείται από την ΥΠΕΡΗΛΙΚΗ μητέρα μου για την κατάθεση της σύνταξής της». Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Τι τα κάνει λοιπόν η Τράπεζα τα (παρασιτικώς συγκεντρωθέντα) εκατομμύρια; Τα μοιράζει, κατά το δοκούν, τόσο για «διαφήμιση», όσο και για χορηγίες εταιρειών, φορέων και φυσικών προσώπων!

Το ανακοινώνει η ίδια η τράπεζα, εδώ:

https://www.nbg.gr

Πριν πείτε ότι «είναι δικαίωμά της» πού θα «μοιράζει το χρήμα», προσπαθήστε να στείλετε για δημοσίευση ένα τέτοιο (καταγγελτικό για τις τράπεζες) κείμενο σε κάποιο ιστότοπο ή εφημερίδα που ανήκει σε κάποια εταιρεία από αυτές που κάνουν «διαφήμιση, προβολή, προώθηση» (Πίνακας 1). Τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει αφωνία. Άρα οι πολίτες και η ενημέρωση «πάνε περίπατο» προκειμένου να μην «κοπεί» η χρηματοδότηση… Διαβάστε την τελευταία παράγραφο του άρθρου:

https://www.thebest.gr

Περισσότερο κατατοπιστικά είναι τα επόμενα άρθρα:

https://www.thebest.gr

"google ad"

https://www.sofokleousin.gr

Δεν είναι, λοιπόν, (τόσο) τα 6,00 ευρώ… Είναι η αναλγησία μίας τράπεζας που σκορπάει (τα) εκατομμύρια (μας) για να δείξει «κοινωνικό πρόσωπο» που δεν έχει. Και η αναλγησία αυτή στρέφεται  έναντι μίας πελάτισσάς της, συνταξιούχου, ηλικιωμένης (83 ετών!) γυναίκας, από την οποία επωφελείται την διαχείριση της σύνταξής της και τής αρνείται την ευκολία της ανάληψης μέσω της κάρτας. Περισσότερα από 2.330.000€ σκόρπισε για χορηγίες η Τράπεζα το πρώτο εξάμηνο του 2022 και για την ηλικιωμένη συνταξιούχο (369,84€ η σύνταξη!), δεν περισσεύουν ούτε έξι ευρώ.

Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…

Μιχαήλ Σ. Βουλγαράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ