22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Επιστολή: Το χάλι της πράσινης λινάτσας

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Από το μήνα Μάιο του 2021 και πριν αρχίσει ουσιωδώς η τουριστική περίοδος, ζητήθηκε εγγράφως από τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα από το Δήμαρχο κο Σημανδηράκη και τους Αντιδημάρχους κκ Γιαννακάκη και Ξανθουδάκη να καλυφθεί με καλαίσθητο πανό το χάλι της πράσινης λινάτσας που καλύπτει τη σκαλωσιά επί της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη μπροστά από το Μιναρέ. Η πρόταση περιείχε την ιδέα εμφάνισης της μορφής του ήρωα της μάχης στο Φραγκοκάστελλο Χατζημιχάλη Νταλιάνη και επισήμανσης τιμής για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Αντίστοιχα, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων με την απόφαση του αρ. 25 της 27/5/2021, ζήτησε και αυτό τη καλαίσθητη κάλυψη της σκαλωσιάς.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

‘Όσοι τουρίστες βέβαια έχουν περάσει από τα Χανιά μέχρι τώρα, έχουν φωτογραφήσει τη λινάτσα η οποία με κάμποσα ακόμα κλίκ μέχρι το τέλος της σαιζόν, θα προλάβει να αναδειχθεί αξιοθέατο αντάξιο του Φάρου.

Υ.Γ. Δεν απαξιώ κανένα έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά έχω τη περιέργεια: Tόσοι μήνες μεσολάβησαν. Καλά, άντε την επιστολή αλλά και την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων τις πέταξαν στα σκουπίδια. Από τη Δημοτική Αρχή δεν πέρασε κάποιος από εκεί που μόνιμα βολτάρουν όλα τα Χανιά, να δει το χάλι; Κανένας δεν βλέπει; Ή αυτή τελικά θα καταλήξει να είναι η πιο προχωρημένη αισθητική της Πόλης μας ;

ΚΟΥΛΙΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...