17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστροφή στη “γαλάζια”… λάσπη

Ημερομηνία:

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Αποτελεί συνειδητή επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, από την πρώτη ημέρα της άτυπης προεκλογικής περιόδου να οδηγήσει την προεκλογική αντιπαράθεση στην λάσπη προκειμένου να καλύψει τα προεκλογικά της αδιέξοδα. Το πολιτικό αυτό συμπέρασμα προέκυψε με σαφήνεια από την χθεσινή επιλογή του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη «επιστρατεύσει» εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιεύματα του παρελθόντος, ορισμένα εκ των οποίων έχουν τιμωρηθεί με αποφάσεις δικαστηρίων, στοχεύοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον τομεάρχη Διαφάνειας Γιάννη Ραγκούση και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη.

Προσχεδιασμένο

Η πρακτική που ακολούθησε ο υπουργός Ανάπτυξης, έρχεται προφανώς σε πλήρη αντίθεση με το πρωθυπουργικό αφήγημα του “επιτελικού κράτους” και του “κεντρώου κόμματος” καταδεικνύοντας ότι καταφυγή στις λογικές της “σκληρής δεξιάς” είναι ενστικτώδης για την Ν.Δ στην προεκλογική περίοδο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε ότι χθες εμφανίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής -όπου συζητούνταν πολύνομοσχέδιο του υπουργείου του- προσχεδιασμένα ώστε να εκτοξεύσει αυτές τις κατηγορίες. Μια πράξη που συνέπεσε με την ίδια ημέρα στην οποία επιδόθηκε σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα εναντίον της αριστεράς, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Όπως ευθέως ομολόγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο στην Βουλή «εγώ προτιμώ η πολιτική ζωή του τόπου να γίνεται με όρους πολιτικούς, να είναι όρους ιδεολογικούς, να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας και πολιτικής διαφοράς, που προφανώς έχουμε, καμία αντίρρηση. Εάν αυτό κάνουμε μια χαρά, εγώ είμαι υπέρ. Εάν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να πάμε στη «λάσπη», θα σας στεναχωρήσω. Διότι, εγώ δυστυχώς έχω ένα χαρακτήρα περίεργο. Μπαίνω και στη «λάσπη» άμα χρειαστεί». Αυτά ειπώθηκαν αμέσως αφού ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χάρης Μαμουλάκης επανέφερε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατατεθεί στην Βουλή το κείμενο του διακανονισμού του δανείου του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σχετικά με δάνειο που έλαβε στο παρελθόν της τάξης του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει το αίτημα και στην ακριβώς προηγούμενη της επιτροπής, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Ανάπτυξης – όπως ο ίδιος ομολόγησε- στην επιλογή της εκτόξευσης λάσπης.

Στόχος ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως φάνηκε ένας από τους βασικούς στόχους του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Επαναφέροντας στην συζήτηση δημοσιεύματα σχετικά με την «βίλα στο Σούνιο» για τα οποία έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε αναφορικά με την εξοχική κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει «να ελέγξουμε τα μισθωτήρια με τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής, με παρεμφερείς γειτονικές κατοικίες του καθενός τι δηλώνει, για να δούμε αν μπορεί να νοικιάσει άλλος Έλληνας στην Ελλάδα 500 ευρώ το μήνα ενοίκιο στο Σούνιο πάνω στη θάλασσα, όπως ο κύριος Τσίπρας. Εγώ ισχυρίζομαι ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων το έχω ψάξει ο ίδιος. Όλες οι γειτονικές κατοικίες του Σουνίου, κάτω από 3.500 ευρώ δεν έχω βρει να νοικιάζεται. Κατά έναν περίεργο τρόπο, τρεισήμισι χιλιάρικα από τη μια, τρεισήμισι χιλιάρικα από την άλλη, τρεισήμισι από το πλάι, όμως στον κύριο Τσίπρα 500 ευρώ».

Επίσης επανέφερε αντίστοιχης ποιότητας δημοσιεύματα παλιότερων ετών για ένα δάνειο του Γιάννη Ραγκούση όπως και για την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη την οποία επιχείρησε να συμψηφίσει με την αποκάλυψη της επιδότησης έγκρισης 4 εκατομμυρίων ευρώ για την σύζυγο του βουλευτή της Ν.Δ, Κώστα Μαραβέγια. Οι καταγγελίες αυτές απαντήθηκαν δημόσια από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ερμήνευσε την τακτική αυτή υπό το πρίσμα των αδιεξόδων της Ν.Δ ενόψει των εκλογών ενώ αναφέρθηκε ειδικά στην λάσπη κατά του Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε «η χθεσινή ανακοίνωση των εκλογών έχει δημιουργήσει μία μεγάλη ταραχή στη Νέα Δημοκρατία και μια μεγάλη ανασφάλεια». Τονισε πως «αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται όμως είναι να γίνει μία προσπάθεια ανάσυρσης προσωπικών στοχεύσεων, αυτό που λέμε «λάσπη στον ανεμιστήρα» για να γλιτώσουν από τα βασικά πολιτικά επίδικα. Αναφέρθηκε προηγουμένως ο Υπουργός ότι μπορεί να μπει και μέσα στη λάσπη αν χρειαστεί. Κύριε Γεωργιάδη, με πολιτικούς όρους, θεωρώ ότι δεν βγαίνετε καθόλου από αυτό το περιβάλλον. Δεν μπαίνετε απλά κατά περίπτωση. Είναι ο χώρος που σας αρέσει να γίνεται η πολιτική».

Συνέχισε λέγοντας πως «για τη λεγόμενη βίλα στο Σούνιο, κύριε Γεωργιάδη, υπήρξαν ήδη δικαστικές αποφάσεις και χρειάστηκε κάποια μέσα ενημέρωσης να ζητήσουν συγγνώμη, γιατί λέγανε για τη βίλα του ενός εκατομμυρίου και διάφορα παραμύθια τα οποία ήταν ψέματα και τελεσιδίκως αυτά, βάσει της δικαιοσύνης, αποδείχθηκαν. Δεν μπορείτε εσείς να πιάσετε στο στόμα σας, τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορείτε γιατί, όπως το παραδεχτήκατε μπαίνετε και στη λάσπη. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπαίνει στη λάσπη. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι, κύριε Γεωργιάδη. Έχετε κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας τινάξετε, να μας κρεμάσετε στα μανταλάκια. Δεν έχετε βρει μεμπτό».

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...