17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ερευνα ΟΗΕ: Οι Ελληνες είναι οι δεύτεροι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρωζώνης

Ημερομηνία:

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους Ελληνες τους δεύτερους πιο δυστυχισμένους πολίτες στην Ευρωζώνη μετά την Πορτογαλία, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα εμφανίζει παγκοσμίως την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των κατοίκων της μετά την Αίγυπτο, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την «Εκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013», η Ελλάδα καταλαμβάνει την 70η θέση ανάμεσα σε 156 χώρες, με την μείωση που εμφανίζει η χώρα σε σχέση με τα προ κρίσης χρόνια και μετά, να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά από την Αίγυπτο, ενώ και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση, εμφανίζουν μεγάλες μειώσεις, με την Ισπανία να παρουσιάζει την έκτη μεγαλύτερη μείωση, την Ιταλία την όγδοη και την Πορτογαλία την 12η.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη ειδικότερα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες μαστίζονται από την οικονομική κρίση, με την Πορτογαλία να είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα και την Ελλάδα να ακολουθεί.

Η έκθεση υπογραμμίζει πως οι μειώσεις της ευτυχίας δείχνουν πόσο μεγάλη επίπτωση έχει μια αντικειμενική οικονομική κρίση πάνω στην υποκειμενική ψυχολογική κατάσταση των πολιτών με την ανεργία να είναι η κύρια αιτία που καταρρέει η ευτυχία των πολιτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ